Гърция е започнала доставки на съветски бойни машини на пехотата

...
Гърция е започнала доставки на съветски бойни машини на пехотата
Коментари Харесай

Гърция започна да прехвърля съветските си бойни машини на Украйна

Гърция е почнала доставки на руски бойни машини на пехотата БМП-1 за потребностите на украинската войска. Това заяви външният министър на Украйна Дмитро Гулеба на конференция след диалозите си с министъра на външните работи на Гърция Никос Дендиа.

" Няма да го укривам, ние ценим изключително оръжията, които Гърция трансферира на Украйна, с цел да можем да защитим земята си. Много е значимо, че дълго чаканата доставка на бронирани машини на пехотата БМП-1 за Украйна от Гърция към този момент е налице Скоро те ще дойдат в нашата войска и незабавно ще засилят бойната подготвеност и отбранителната дарба на страната ни “, сподели Кулеба, предава Offnews.bg.

Украинският външен министър изрази благодарността си на гръцката страна за това подпомагане. Гърците обмислят и украинското искане за доставки на средства за Противовъздушна отбрана.

Миналия месец стана известно, че Гърция възнамерява да трансферира 40 руски бойни машини на пехотата в Украйна. Доставките са част от кръгообразен продан с Германия, която би трябвало да достави на Атина същото количество бойни машини на пехотата Marder.

В същото време във вторник във връзка настояването на ДСБ България да даде военна помощ на Украйна служебният министър Гълъб Донев съобщи: " Ние нямаме оръжие, което да е годно, което да предоставим на Украйна. За да предоставим оръжия, би трябвало да обезпечим с оръжия от същия диаметър нашата национална сигурност ". В същото време страни от източното крило на пакта употребяват потребността от руско въоръжение в Украйна с цел да обновят военния си боеприпас с кръгообразен продан като този на Гърция с присъединяване на Германия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР