Гърция е отворена за ангажимент с Турция, но Анкара трябва

...
Гърция е отворена за ангажимент с Турция, но Анкара трябва
Коментари Харесай

Атина: Турция трябва да играе по правилата

Гърция е отворена за ангажимент с Турция, само че Анкара би трябвало да стартира да играе по разпоредбите, съобщи през днешния ден гръцкият министър на защитата, съобщи Ройтерс.

Ние бихме желали да се ангажираме с Турция, само че Турция би трябвало да играе по разпоредбите. Турция не би трябвало да играе по личните си правила, изключително като правилото на военна мощност и едностранни дейности, съобщи министърът на защитата на Гърция Никос Панайотопулос на конференция в Атина.

Гърция и Турция постоянно се подлагат на критика една друга по редица проблеми, вариращи от морските граници до въздушното пространство и етнически поделения Кипър. Напрежението още веднъж се възобнови, откакто Турция упрекна Гърция във въоръжаване на острови в Егейско море, които, както декларира, би трябвало да имат демилитаризиран статут съгласно интернационалните контракти, отбелязва Ройтерс. Гърция отхвърля изказванието като безпричинно.

Миналия месец турският президент Реджеп Тайип Ердоган спря двустранните договаряния в разногласието за нарушение на въздушното пространство, откакто упрекна гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, че е оказал напън на Съединени американски щати да блокират продажбата на изтребители F-16 на Турция.

Ердоган се закани да не се среща още веднъж с Мицотакис, " до момента в който гръцкият министър председател не се стегне ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР