Гърция е изпратила писмо до главния прокурор на Международния наказателен

...
Гърция е изпратила писмо до главния прокурор на Международния наказателен
Коментари Харесай

Гърция е изпратила писмо до съда в Хага заради военните престъпления в Мариупол

Гърция е изпратила писмо до основния прокурор на Международния углавен съд в Хага по отношение на военните закононарушения в украинския град Мариупол , оповестява гръцката телевизия „ Скай “, базирайки се на министъра на външните работи Никос Дендиас. 

В писмото Дендиас приканва да се проверяват осъществените закононарушения в Мариупол и селата Сартана и Волновака, където при започване на войната бяха убити представители на гръцкото малцинство в Украйна.   

В изявление за в. „ Катимерини “ Дендиас акцентира, че Атина ще упорства за цялостно следствие на закононарушенията

„ За Гърция отбраната на цивилните и даването на филантропична помощ на етническите гърци в Украйна е безспорен приоритет, изключително в региона на Черноморското крайбрежие в градове като Мариупол и Одеса, където от епохи живеят гърци “, акцентира Дендиас при скорошното си посещаване в Одеса при предаване на филантропична помощ. 

По отношение на Мариупол „ обстановката е трагична и на процедура градът е престанал да съществува “, показва още гръцкият първи посланик, като прибавя, че не се разрешава достъп до обитаемото място , с цел да „ не можем със личните си очи да установим мащаба на злополуката “. 

„ Гърция ще продължи да поддържа териториалната целокупност и суверенитета на Украйна “, показва Дендиас като акцентира, че макар историческите си връзки с Русия, „ страната му няма никакъв избор “. 

Гръцката общественост в Украйна наброяваше към 150 хиляди души преди нашествието на Русия. Етническите гърци живееха най-вече в региона на град Мариупол , който е измежду главните цели на съветските военни дейности.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР