Гърция е изминала дълъг път, разграничавайки се днес от репутацията

...
Гърция е изминала дълъг път, разграничавайки се днес от репутацията
Коментари Харесай

Гърция ще търси 500 колектори на данъци през 2019-а

Гърция е минала дълъг път, разграничавайки се през днешния ден от репутацията си отпреди рецесията на парадайс за данъчни измами, само че в този момент страната има проблем с данъчните колектори.

Независимият орган за обществени доходи означи спад на личния състав през 2018 година, дефицитът доближи повече от 4% под цел от 12 000, съгласно отчет на Европейската комисия от сряда.

Проблемът се дължи частично на сполучливите претенденти, които отхвърлят предложенията за работа, което може да се дължи на заплащането. Докладът на Европейски Съюз дефинира възнаграждението и оценяването " от значително значение за привличането на висококвалифициран личен състав ".

" Причините за дефицита включват закъснения в настоящото набиране на данъчни / митнически чиновници и по-високото равнище на отлив на личен състав (главно посредством пенсиониране), само че също и заради относително високата степен на отменяне на предложения, предоставени от органа на сполучливите претенденти. "

Ако организацията не форсира процеса на наемане, дефицитът може да се усили тази година, когато плануваният личен състав ще се усили до 12,500. Гърция към този момент изостава по редица промени, от които се нуждае, с цел да дава отговор на условията за приемане на помощ от Европейски Съюз, за облекчение на дълга.

Въпреки че не разполага с задоволително личен състав, органът въпреки всичко дава отговор на девет от 11-те си основни индикатора за успеваемост през предходната година, което е нарастване от единствено четири през 2017 година, в това число огромна стъпка в събирането на оценени налози и наказания на високо богати лица след одити.

Това оказва помощ да се изясни за какво Гърция евентуално е победила главната си бюджетна цел за четвърта поредна година през 2018 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР