Гърците показват сериозно доверие към ваксините срещу Covid-19. Ново проучване

...
Гърците показват сериозно доверие към ваксините срещу Covid-19. Ново проучване
Коментари Харесай

Гърция без антиваксъри: Две трети готови веднага да се ваксинират срещу К-19

Гърците демонстрират съществено доверие към имунизациите против Covid-19. Ново изследване демонстрира, че две трети от популацията са съгласни да се ваксинират, написа newsbg.eu.

Две трети от гърците са съгласни да се имунизират, сочи изследване на публичното мнение, оповестено през днешния ден. Само за два месеца скептиците против имунизацията са намалeли с 20%.

По отношение на нуждата от имунизиране 94% от интервюираните оповестяват, че имунизацията против Covid-19 е средство да се избави човешки живот.
Откриването на имунизацията вдъхва оптимизъм измежду гърците, като 39% са уверени, че тежките времена на пандемията отминават.

Повечето от интервюираните гърци оповестяват, че се осведомят за обстановката и оформят мнение от изявления в интернет и 37% от телевизионните медии.
При имунизиране на 70% от популацията рискът се понижава внезапно, съобщи професор Никос Сипсас от университета в Атина.

В последната седмица на декември стартира имунизирането на лекари в няколко лечебни заведения в Атина, Солун и Патра. Премиерът Кириакос Мицотакис и брачната половинка му ще са измежду първите имунизирани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР