Гърците, които са против споразумението за името със съседна Македония,

...
Гърците, които са против споразумението за името със съседна Македония,
Коментари Харесай

В Гърция започнаха протести срещу споразумението с Македония

Гърците, които са срещу съглашението за името със прилежаща Македония, започнаха тридневни митинги, до момента в който депутатите разискват избор на съмнение против държавното управление, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
Няколко стотин души, в това число свещеници и депутати от крайнодясната партия „ Златна зора “ се събраха пред Народното събрание, с цел да отхвърлят предлагането северният комшия да получи името „ Република Северна Македония “.
„ Никои не могат да бъдат наречени македонци, с изключение на гърците “, съобщи уредникът на митинга Михалис Пацикас. „ Историята се написа с кръв “, написа на един от лозунгите. „ Скопие = Маймундония “, гласи различен.
Смята се, че министър-председателите на двете страни Зоран Заев и Алексис Ципрас готвят гала за подписването на контракта на Преспанското езеро в неделя сутринта.
Протестиращите възнамеряват да останат пред Народното събрание до неделя, до момента в който в деня на подписването в Преспа ще се организира обособена проява.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР