Гари Търнър от Обединеното кралство наближава своята 25-та годишнина като

...
Гари Търнър от Обединеното кралство наближава своята 25-та годишнина като
Коментари Харесай

Мъжът с най-еластична кожа в света

Гари Търнър от Обединеното кралство наближава своята 25-та годишнина като горделив собственик на един много необикновен Световен връх на Гинес. Поради рядко заболяване, Гари в действителност има най-разтегливата кожа в света. Той за първи път слага върха си на 16 октомври 1998 година на снимачната площадка на Световните върхове на Гинес, като опъва кожата на корема си на дължина от 15.2 см.

Само година по-късно Гари счупва личния си връх, като разтяга кожата на корема си 15.8 см и от този момент никой с по-разтеглива кожа не се появява, с цел да вземе купата му. Но по какъв начин тъкмо го прави? Гари има рядко заболяване, наречено синдром на Елерс-Данлос, което визира съединителната тъкан на кожата, връзките и вътрешните органи.

Състоянието му значи, че колагенът, който нормално укрепва кожата и дефинира нейните равнища на разтегливост, е повреден. Това води до разхлабване на кожата и хипермобилност на ставите, а в съществени случаи може да аргументи съдбовен колапс или скъсване на кръвоносните съдове. За разлика от доста други, наранени от тази особеност, Гари няма проблем с нея. И освен я приема, само че желае да я показва на света. 

Преди години той демонстрира неповторимите си физически данни и в английско телевизионно шоу, водено от някогашния футболист Иън Райт, който даже се пробва да дърпа кожата на врата на Гари.

След като водещият го пита по какъв начин е разкрил необикновената си дарба, Гари споделя: " Вероятно бях на към осем години и в учебно заведение попитах другар до мен: " Можеш ли да направиш това? " " Гари дърпа кожата на ръката си и прибавя: " И той отговори " не " и тогава разбрах, че има нещо особено в мен. "

Той твърди присъстващите, че разтягането на кожата му не му предизвиква болежка, преди да дръпне кожата на клепачите, врата, ръцете и стомаха си, с цел да показва качествата си.

Когато го питат дали може да завърже кожата си на възел, Гари се майтапи с думите: " Това я разтяга малко. " Водещият не пропуща да помоли Гари да направи нещо, което да " побърка хората ". " Вероятно двойната брадичка ", споделя Гари, преди да издърпа кожата на врата си нагоре, с цел да покрие долната половина на лицето си.

В предаването гостува и изтъкнатия кожен лекар Брайън Морган, който изяснява какъв брой рядко в действителност е болестта на Гари. Само един на половин милион души в света имат същото положение. Много хора със синдрома на Елерс-Данлос като Гари, имат мека, гладка кожа, която е мощно еластична и нежна. Засегнатите лица обаче са предразположени да получават елементарно синини и рани, а някои типове болести също предизвикват и анормални белези. Може също да се развият псевдотумори на кожата и кисти, които се появяват най-вече в предмишниците и гърдите. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР