Гардовете на НСО ще бъдат подложени на детектор на лъжата

...
Гардовете на НСО ще бъдат подложени на детектор на лъжата
Коментари Харесай

Гардовете на властта ще минават детектор на лъжата


Гардовете на НСО ще бъдат подложени на детектор на лъжата след промени в правилника за използване на Закона за НСО.

Такава опция началниците от време на време да подлагат чиновниците на полифизиографско проучване се планува в промени в правилника, които предлага служебният министър председател Гълъб Донев.

До момента гардовете минаваха детектор на лъжата единствено при постъпване в службата, само че нямаше по какъв начин да бъдат задължени да се изследват, с цел да се ревизира тяхната преданост.

Въпросът за минаването на детектор на лъжата бе издигнат при държавното управление на Кирил Петков, когато в премиера и шефа на кабинета му Лена Бориславова се появиха съществени подозрения в лоялността на службата. Повод в началото бе искане от страна на прокуратурата да й бъдат предадени видеозаписите от камерите в Министерския съвет. Впоследствие съществени подозрения в лоялността на гардовете се появиха и след приключване в медиите на фрагменти от посещаване на Петков и Бориславова в Солун.

Бившите министър председатели и ръководители на Народното събрание да не бъдат охранявани през целия 4-годишен интервал след рухването им от власт. Такава опция пък дава друга от измененията, които предлага Гълъб Донев.

Причината е, че напоследък министър председателите и шефовете на Народното събрание се сменят нагъсто и това значи големи разноски от страна на НСО, излиза наяве от претекстовете на служебния министър-председател. Заради това той предлага правото им на защита да се прави оценка от време на време според от това дали са застрашени или не.

В момента НСО да вземем за пример би трябвало да обезпечава защита и превоз на трима някогашни министър председатели - Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков, осведоми " 24 часа ".

По-ранното събаряне на тяхната защита ще спести пари и запас на НСО, твърди Гълъб Донев.

Пак за икономисване на средства Донев предлага и НСО да не охранява непрекъснато почивната станция " Шабла ", тъй като там от доста време не е обитавало охранявано лице.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР