Гаранцията на Банкман-Фрид е отменена, съдията постановява

...
Гаранцията на Сам Банкман-Фрид е отменена преди делото му за
Коментари Харесай

Гаранцията на Сам Банкман-Фрид е отменена преди делото му за измама през октомври, каза американски съдия в петък, след като прокурорите обвиниха обвинения основател на фалирала борса за криптовалута FTX на подправяне на свидетели.

Окръжният съдия на Съединените щати Луис Каплан обяви решението по време на изслушване относно условията на гаранцията на Банкман-Фрид във федералния съд в Манхатън.

Федералните прокурори в Манхатън за първи път отправиха изненадващо искане да затворят бившия милиардер на изслушване на 26 юли, като казаха, че той е „прекрачил границата“, като е споделил личните писания на бившата романтична партньорка Каролайн Елисън с репортер на New York Times.

31-годишният Банкман-Фрид се пледира за невинен за кражба на милиарди долари от клиентски средства на FTX, за да покрие загубите в своя хедж фонд Alameda Research, където Елисън беше главен изпълнителен директор.

Неговите адвокати казаха, че прокурорите са квалифицирали погрешно намеренията му при споделянето на писанията на Елисън, твърдейки, че иска да защити репутацията си и че има право да говори с пресата.

Банкман-Фрид е до голяма степен ограничен в дома на родителите си в Пало Алто, Калифорния, с гаранция от 250 милиона долара след ареста му през декември 2022 г.

Елисън и двама други бивши членове на вътрешния кръг на Банкман-Фрид се признаха за виновни за измама и се съгласиха да сътрудничат на американската прокуратура в Манхатън. Очаква се Елисън да свидетелства срещу Банкман-Фрид на насрочения му процес на 2 октомври.

Адвокатите на Банкман-Фрид заявиха, че прокурорите са определили погрешно намеренията му при споделянето на писанията на Елисън и че той също е искал да защити репутацията си.

В изслушването на 26 юли Каплан забрани на Банкман-Фрайд да говори публично за своя случай.

Заповедта за запушване привлече вниманието на новинарските медии, включително Times, който в писмо от 2 август каза, че Bankman-Fried трябва да бъде ограничен само от коментари, които биха могли да попречат на справедлив процес.

Статия от 20 юли във вестника съдържаше извадки от личните документи на Елисън в Google преди колапса на FTX.

Тя описа, че е „нещастна и претоварена“ от работата си и се чувства „наранена/отхвърлена“ от личната си раздяла с Bankman-Fried.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР