Гарантирано, ако видя, че има някакви незаконни неща или са

...
Гарантирано, ако видя, че има някакви незаконни неща или са
Коментари Харесай

Меджидиев за липсата на лекарства: Ако намерим нередности, ще сезираме Прокуратурата

Гарантирано, в случай че видя, че има някакви противозаконни неща или са направени в ущърб на популацията, ще сезираме прокуратурата. Това сподели на брифинг служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по отношение на лекарствената рецесия у нас.

„ Днес, на профилирания съвет, взехме решение да предложим законодателни промени, първо в системата за надзор. Аз самият не съм удовлетворен от контрола, който мога да реализирам през Изпълнителната организация по медикаментите. И по тази причина ще предложим на Народното събрание съответни промени в закона, тъй че да се усъвършенства контрола върху наличностите и да предотвратяваме липса на лекарства “, разгласи здравният министър.

„ За мен това е стратегически проблем, касаещ националната сигурност на страната ни. Не мога да не оценя като неверна постъпката на предходния здравен министър в лицето на Асена Сербезова с това следени 400 медикамента, следени за дефицит, да бъдат сведени до 60 и сега да се чудим по какъв начин да възстановим контрола върху тези механизми “, сподели още той.

 

Повече вижте във видеото.

Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР