Гангток, Индия — Когато миналия октомври ледниково езеро проби голям

...
Гангток, Индия — Когато миналия октомври ледниково езеро проби голям
Коментари Харесай

Внезапно наводнение и тиха разпродажба подчертават хидропроблемите на индийския Сиким

Гангток, Индия — Когато предишния октомври ледниково езеро проби огромен язовир в североизточния щат Сиким на Индия, то унищожи най-големият водноелектрически план в района, Teesta III.

Това също по този начин отприщи проливен дъжд от политическа рецензия към 1200-мегаватовата (MW) електроцентрала, за която нейните поддръжници упорстваха, че ще трансформира стопанската система на Сиким, само че за мнозина вместо това стана емблематична за непрозрачността и хипотетичната корупция към развиването на инфраструктурата на щата.

Докато най-малкият щат в Индия — с население под 700 000 души — се готви да гласоподава на национални избори на 19 април, към този момент несъществуващата Тиста III е в центъра на политическите акции на Сиким. Щатът също по този начин организира избори за своето законодателно заседание в петък.

Наводнението през октомври предходната година остави Сиким с осакатяващи загуби, умъртви минимум 40 души и унищожи имущество и инфраструктура. Щатското държавно управление на партията Sikkim Kranti...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР