Гана потвърди първите два случая на смъртоносния вирус Марбург, силно

...
Гана потвърди първите два случая на смъртоносния вирус Марбург, силно
Коментари Харесай

Смъртоносен вирус от семейството на ебола причини смъртта на двама души в Гана -

Гана удостовери първите два случая на смъртоносния вирус Марбург, мощно инфекциозна болест, чийто извършител е от фамилията на ебола, заяви CNN. Двамата пациенти са умряли неотдавна в болница в южния район Ашанти.

По-рано този месец те са дали позитивни проби, доказани в лаборатория в Сенегал. Здравните чиновници в западноафриканската държава са сложили под карантина 98 контактни лица.

Все още не съществува лекуване за Марбург - само че лекарите споделят, че приемът на течности и лекуването на характерни признаци усъвършенства възможностите на пациента за оцеляване.

Вирусът се предава на хората от плодоядни прилепи, а заразяването става посредством обмяна на телесни течности.

Това е тежко, постоянно съдбовно заболяване със признаци, в това число главоболие, тресчица, мускулни болки, повръщане на кръв и кървене.

Здравните управляващи в Гана предупреждават хората да се пазят от пещерите и да готвят добре всички месни артикули, преди да ги употребяват.

По данни на СЗО предходни огнища и спорадични случаи са докладвани в Ангола, Демократична република Конго, Кения, Южна Африка и Уганда, споделя СЗО. Първото огнище на Марбург е в Германия през 1967 година, когато седем души умират.

Вирусът умъртви повече от 200 души в Ангола през 2005 година, най-смъртоносното огнище в историята съгласно световния здравен орган.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР