Гамбино са една от традиционните пет мафиотски фамилии в Ню

...
Гамбино са една от традиционните пет мафиотски фамилии в Ню
Коментари Харесай

Предполагаеми членове на мафията Гамбино, задържани след нападения в САЩ и Сицилия

Гамбино са една от обичайните пет мафиотски семейства в Ню Йорк, дружно с Бонано, Коломбо, Дженовези и Лукези.

Известният незаконен необут Джон Готи, който умря през 2002 година, беше някогашният „ кръстник “ на семейство Гамбино.

Координирани набези бяха осъществени и в двете страни и 10-те основани в Съединени американски щати обвинени са изправени пред обвинявания, в това число рекет, изнудване, очевидец възмездие и закононарушения, свързани със синдикатите.

Сред арестуваните, съгласно Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, са „ Mommino “ – хипотетичен капитан на Гамбино, Джоузеф Лани – прочут като „ Джо Бруклин “ и Диего „ Дани “ Тантило.

Предполагаемите бойци на Гамбино Анджело „ Фифи “ Градилон и Джеймс ЛаФорте също са изправени пред обвинявания.

Заподозрените са упрекнати в осъществяване на закононарушенията в опит да управляват доходоносното събиране на боклука в Ню Йорк и промишлености за разрушение.

Някои от задържаните са упрекнати, че са заплашили жертва на изнудване с бейзболна бухалка и са запалили стълбите на къщата му, до момента в който фамилията му е било вътре, споделиха прокурорите.

„ В продължение на години обвинените са правили насилствени изнудвания, набези, палежи, възмездие на очевидци и други закононарушения в опит да преобладават в промишлеността за колички и разрушение в Ню Йорк “, сподели американският прокурор Бреон Пийс.

Изображение: Властите нахлуха в постройка в Боргето, Сицилия

Обвинителният акт от 16 точки беше разпечатан във федерален съд в Бруклин и обвинените трябваше да бъдат изправени пред съда в сряда следобяд.

Разследващите споделиха, че седем души също са били арестувани в дребни градове към Палермо в Сицилия.

Те настояват, че сицилианците са учили своите сътрудници от Съединени американски щати на техния способ за изнудване – условие на по-малки суми и потребление на по-малко насилствени средства „ за създаване на лоялността на изнудваните “.

Кодиран текст за „ изработен “ мъж

Тантило и още един мъж са били „ направени “ (официално ставайки членове на мафията) на 17 октомври 2019 година

Прокурорите споделиха, че помощник, който не е бил позволен до церемонията - защото самият той не беше „ изработен “ мъж – изпрати на Тантило кодирано приветствено известие.

Текстът гласи: „ Добро утро, Дани, прелестен ден, тъй че благополучен за новата си работа и когато подпишеш контракта, даже и да ме няма, все едно съм доста горделив, триумф!! " ти беше един от хората, които ми помогнаха да получа този контракт.

„ Надявам се, че ще продължим да получаваме повече работа и всичко ще стане по-добро от преди. Тай както постоянно. "

Прочетете повече:
Босът на сицилианската мафия Матео Месина Денаро умря
Повече от 150 задържани след следствие на „ Ндрангета "

Семействата на мафията в Ню Йорк имаха сходна на вице хватка върху проведената престъпност в града.

Въпреки това, след присъдите или гибелта на доста висши водачи - както и конкуренцията от други групи - се счита, че тяхното въздействие е намаляло в последните десетилетия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР