Гамата LG QNED MiniLED може да се похвали с възможност

...
Гамата LG QNED MiniLED може да се похвали с възможност
Коментари Харесай


Гамата LG QNED MiniLED може да се похвали


Гамата LG QNED MiniLED може да се похвали с опция за ултра огромни екрани
(снимка: CC0 Public Domain)

LG Electronics разгласи „ революционна композиция ” от технологии в своята гама QNED MiniLED тв приемници. Компанията приказва за нова епоха в LCD тв приемниците, като комбинира Mini LED подсветка с технологиите Quantum Dot и NanoCell в новаторски екран. Този синтез от технологии обезпечава картина с по-ярки цветове и по-дълбоко черно.

Технологията на LG носи смяна на пазара за тв приемници, подчертаха от компанията. Mini LED светодиодите – усъвършенствана технология за източник на светлина – са доста по-малки от светодиодите в подсветките, които се срещат в стандартните LCD екрани. Това разрешава на LG QNED Mini LED да побере почти 30 000 мини светодиода и 2500 неповторими зони на затъмняване на екрана.

Резултатът е фрапантно по-висока пикова бляскавост, дълбоки черни тонове с понижен резултат на ореол даже в най-тъмните подиуми, както и равнище на точност и подробност, които не могат да бъдат реализирани от стандартните LCD тв приемници.

Иновативният екран е сертифициран посредством без значение тестване от трети страни. По-конкретно, сертификацията е осъществена от Intertek и удостоверява 100% цветови размер, което значи, че LG QNED Mini LED може да показва 100% от спектъра DCI-P3 в 3D цветно пространство, което покрива цялостния диапазон на бляскавост на тв приемника.

Комбинация от технологии обезпечава картина с по-ярки цветове и по-дълбоко черно
(снимка: CC0 Public Domain)

Освен това цветовете се възпроизвеждат с висока степен на сходство, с помощта на новаторската технология на екрана на тв приемника. Тук се има поради сходството на показаната картина върху екрана във връзка с цветовете и осветеността, измерено до ъгли от ±30°. Със 100% цветово сходство всичко, което фенът гледа на тв приемник LG QNED Mini LED, се демонстрира с богати, истински цветове, даже от необятен ъгъл.

Гамата LG QNED MiniLED може да се похвали и с още едно достижение – опцията за ултра огромен екран, при който няма взаимни отстъпки с качеството на картината. По-големият брой светлодиоди и множеството зони на затъмняване разрешава на фена да се любува на цялото наличие с по-добра 4K и 8K подробност на разнообразни модели с огромни 75- и 86-инчови размери на екрана – за кинематографично, гейминг и спортно преживяване.

За кино почитатели тв приемниците разполагат с Filmmaker Mode, който изключва плавността на придвижването, като в това време резервира истинските съотношения на екрана, цветовете и скоростта на фрагментите. Така истинската идея на режисьора се предава точно, с цел да видят феновете кино лентата по метода, по който той е бил умислен.

LG QNED Mini LED идва и с технология Dolby Vision IQ, която употребява метаданни и вградените в тв приемниците светлинни датчици за усъвършенстване на качеството на картината съгласно жанровото наличие и околната среда, до момента в който в това време Dolby Atmos дава многоизмерен тон. Тази композиция обезпечава по-реалистично кино прекарване.

LG QNED MiniLED са тв приемници за кинематографично, гейминг и спортно преживяване
(снимка: CC0 Public Domain)

Собствената технология на LG за динамичен обсег, HDR 10 Pro, пък контролира яркостта, с цел да укрепи цветовете, да разкрие всеки малък подробност и да внесе реалистична изясненост във всяко изображение, като също така укрепва и интензивността на елементарното HDR наличие.

Телевизорите поддържат автоматизирано калибриране, което дава опция на специалистите да извършат бързо калибриране на LG QNED Mini LED. Това подсигурява, че тв приемникът може да бъде надъхан да дава оптимална акуратност на изображението и спомага за попречване на евентуални отклонения при осветеността, с цел да даде висококачествена картина.

За спортните почитатели LG QNED Mini LED предлага алтернатива за предизвестие за спортните събития. Това значи, че потребителите ще бъдат известени когато мачът е на път да стартира, с цел да не пропуща спортна среща, даже в случай че гледа друго наличие.

Предвидени са и специфични функционалности за геймърите. Оптимизаторът за игри дава усъвършенствани настройки за разнообразни жанрове на игри, в това число FPS, RPG и RTS. Потребителите могат да получат достъп до всичко на едно място за по-голям надзор върху настройките на картината и звука.

Освен това е допустимо превключването сред технологиите VRR и AMD FreeSync. Този спомагателен надзор подсигурява, че всички игри ще бъдат ясни и плавни с по-малко закъснение на осъществяването, раздробяване и забавянето на облика на екрана.

Не на последно място LG QNED Mini LED предлага модернизиран дизайн
(снимка: CC0 Public Domain)

Телевизорите от серията разполагат и с ново табло за ръководство на играта, което съставлява опростено меню с опция за бърза инспекция или регулация в придвижване на някои от настройките на оптимизатора за игри — и всичко това по време на играта. Докато таблото за ръководство е отворено, има опция за връщане към оптимизатора за достъп до повече настройки или смяна на цвета на HUD изобразяването на игровия жанр.

LG QNED Mini LED поддържа и технология AMD FreeSync Premium за променливи скорости на освежаване по време на игра. Технологията понижава доста забавянето на обновяването, също и накъсването, с цел да бъде играта по-ясна и по-безпроблемна, даже и на свръхголям екран. Поддържат се още Dolby Vision HDR при 4K 120Hz, а VRR, ALLM и eARC се съчетават с най-новите спецификации HDMI 2.1, с цел да понижат замъгляването на придвижването и фантомните облици и да обезпечат плавна, синхронизирана графика с висока разграничителна дарба.

Не на последно място LG QNED Mini LED предлага модернизиран дизайн. Оптимизиран за монтиране на стена със супер тъничък дизайн, даже най-големият 86-инчов тв приемник със свръхголям екран от гамата виси съвсем компактно до стената, вписвайки се в домашния интериор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР