Галерия ГОТИ има удоволствието да открие изложбата Свързани пространства“ на

...
Галерия ГОТИ има удоволствието да открие изложбата Свързани пространства“ на
Коментари Харесай

Талант и култура: Откриване на изложбата „Свързани пространства“ на Фикрет Окан в пловдивска галерия

Галерия ГОТИ има удоволствието да открие изложбата „ Свързани пространства “ на изтъкнатия български художник Фикрет Окан на 7 март от 18:00 часа , осведомиха от локалната власт. Тази вълнуваща експозиция ще продължи до 7 април 2024 година, като показва богатото и разнообразно портфолио на художника пред пловдивската публика.

Изложба „ Свързани пространства “. Снимка: Община Пловдив

Роден в Момчилград и с корени от село Софийци, Кърджалийско, Фикрет Окан е художник , чиято кариера е образец за пристрастеност към изкуството и непрестанно креативно развиване. След довеждане докрай на художествената гимназия в Казанлък, той минава през разнообразни стадии в своята професионална активност, като се утвърждава като почитан портретист и пейзажист .

Окан е прочут със своята обич към българската просвета и природа , изключително изобразяването на розобера и празника на розите. Неговите творби са цялостни с живот, цвят и страст, като придвижват фена в свят, изпълнен с история, обичаи и хубост. Чрез своите платна художникът ни демонстрира освен външния тип на своите обекти, само че и техните души, истории и страсти.

Изложбата „ Свързани пространства “ показва два съществени аспекта на творчеството на Окан – реализма и абстракцията . Реалистичните му картини са въодушевени от действителни хора и места, които художникът среща в всекидневието си, до момента в който нереалните творби разкриват неговата дарба да трансформира действителността във фикция и да изследва нови форми и цветове.

Освен обичайните художествени техники Фикрет Окан опитва и с разнообразни материали , като включва в своите произведения остарели дървени елементи от мебели, ключове и дървени рамки, което прибавя още един пласт към описа на всяка картина.

„ Свързани пространства “ не е просто галерия , това е пътешестване през времето и пространството, което акцентира връзката сред действителния и изобразителния свят. Фикрет Окан ни кани да прекрачим прага на своето креативно въображение и да се потопим в света на хубостта, страстите и безкрайните благоприятни условия на изкуството.

Посещението на тази галерия е наложително за всеки фен на изкуството и българската просвета , искащ да се допре до неповторимото творчество на един от най-талантливите модерни български художници.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР