Гълъб ДоневУсилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към

...
Гълъб ДоневУсилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Търсим решения за овладяване цените на храните

Гълъб Донев
Усилията на второто служебно държавно управление ще бъдат ориентирани към реализиране на действителни резултати в преодоляването на цените на питателните артикули, съобщи министър-председателят Гълъб Донев по време на форума на сп. „ The Economist “ – „ Светът през 2023 “.

Той означи, че по негова самодейност във вторник в Министерския съвет ще се организира работна среща с присъединяване на министри и шефове на организации. Целта е да бъде показан разбор на образуването на цените, като по отношение на резултатите ще се търсят вероятните решения за спирачка на покачването им.

Премиерът Донев беше безапелационен, че без значение от вътрешната политическа несигурност и турбулентната външна среда, държавното управление ще продължава напъните си за реализиране на непоклатимост и предвидимост, за стимулиране на икономическата интензивност на българския бизнес и задграничните вложители.

Министър-председателят Гълъб Донев съобщи още, че въпреки и с евентуално къс фиктивен мандат, служебният кабинет не може да си разреши да неглижира стратегически значими инициативи. Той даде за образец развиването на човешкия капацитет на българската нация и подобряването на демографската обстановка в страната, както и потребността от прецизен надзор върху разходването на обществените средства във всички сфери. Министър-председателят напомни също съвкупността от рецесии, с които трябваше да се оправя служебният кабинет – цените на енергоносителите, инфлацията, неналичието на предвидимост и сигурност за доставките и цената на природния газ, невижданият мигрантски напън.

„ Днес по всяка една от тези невралгични тематики се регистрира утешение, ситуацията в страната беше нормализирана “, посочи Донев, представен от Дарик.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР