Гълъб Донев се спряга за следващия служебен премиер, твърди БТВ.

...
Гълъб Донев се спряга за следващия служебен премиер, твърди БТВ.
Коментари Харесай

Спрягат Гълъб Донев за служебен премиер, Радев готвел за министри опозиционери на Нинова в БСП

Гълъб Донев се спряга за идващия длъжностен министър председател, твърди БТВ. Той беше министър на труда и обществената политика в служебното държавно управление на Огнян Герджиков и в служебните държавни управления на Стефан Янев, секретар по обществена политика и опазване на здравето на президента Румен Радев.

За вицепремиер пък се загатва някогашният длъжностен министър председател на Росен Плевнелиев - Марин Райков. Според информацията на медията, Крум Зарков ще заеме поста на правосъден министър. Негови съпартийци разясняват, че сходно предопределение може да се окаже самобитна подготовка и за ръководител на Българска социалистическа партия след неуспеха на Корнелия Нинова с мандатите в Народното събрание.

София Касидова, която е икономист и политик от Национална движение „Симеон Втори", също е спрягана за " Дондуков " 1. Тя е някогашен заместник-министър на стопанската система и заместник-министър на превоза и известията. За спорта, на мястото на Радостин Василев, който се отдели от Има Такъв Народ, се готвело още веднъж постът да заеме някогашната шефка на ДАМС Весела Лечева, брачна половинка на починалия предприемач Манол Велев. Припомняме, че и Зарков, и Лечева не са в положителни връзки с лидерката на " столетницата " Корнелия Нинова. За здравното министерство се спряга името на доктор Славейко Джамбазов, който е ръководител на неправителствената организация “Ценности за бъдещето”.

Днес ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Георги Свиленски съобщи, че ще върне третия мандат на Румен Радев още на следващия ден, макар че Нинова през вчерашния ден до последно след пленум на левицата твърдеше, че ще предложи Асен Василев за министър-председател. От Българска социалистическа партия обаче внесоха 79 точки в Народното събрание и заплашиха, че в случай че не бъдат гласувани до декември, няма да има нов постоянен кабинет в границите на това Народно заседание. В последна сметка сътрудниците им в пленарната зала отхвърлиха неуместното предложение и оставиха Румен Радев да прави длъжностен кабинет. Корнелия Нинова написа във Facebook, че е положила всички старания, с цел да опита да сформира държавно управление, само че в последна сметка съобщи, че всичко към този момент е в ръцете на президента.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР