Гълъб Донев се опитваше да обясни всячески, че Газпром е

...
Гълъб Донев се опитваше да обясни всячески, че Газпром е
Коментари Харесай

Борисов призова служебния кабинет да не връща страната към Газпром: Има много други начини!

" Гълъб Донев се опитваше да изясни по всякакъв начин, че " Газпром " е извънреден значим и няма друго решение. А ние споделяме, че би трябвало да има 100% диверсифиакция от " Газпром ". Моля ги да не се връщат към " Газпром ", има доста други способи ".

 

Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Бургас. Той е на Северния обход на града, с цел да ревизира до каква степен са стигнали строителните действия. 

 

Борисов за следващ път изригна против някогашните управници Кирил Петков и Асен Василев. Този път поради оставения от тях недостиг и сериозната заплаха в резултат на това да се стигне до увеличение на налозите.

Борисов е на обиколка в страната. Той ревизира строителството на Северния обход на Бургас – един от основните планове на държавното управление на ГЕРБ, който трябваше да изведе придвижването на коли отвън града.

 

" От друга страна видях Кирчо и Асен по какъв начин си късат ризите да защитят " Лукойл ". В момента корабите са на " Литаско ". Както " Литаско " вкарва нефт, по този начин може и БЕХ по същия метод да вкарва нефт, да преработва на ишлеме и да получаваме същото гориво, само че на 1 лева по-ниска цена ", сподели още той.

" Ако не ни разрешат да преработваме, незабавно променяме закона и вкарваме 1 лева данък на всеки литър. Имаме и трето решение, само че ще си го запазим, когато дойдем да управляваме ", добави Борисов.

И прикани публицистите да се приготвят с повече причини, когато задават въпроси на Кирил Петков и Асен Василев, както през годините са правили с представителите на ГЕРБ.

 

„ Туристическият сезон свърши. Това по този начин, както го оставихме, си стои. Можеха да боядисат, да сложат мантинелите и да го пуснат. За да не ги укоряваме непрестанно – същински чаках да ни покажат по какъв начин се строи, пристигнаха с обещанието за автомагистрала на година, тунели, уреди. А стопираха „ Хемус “, стопираха пътища обходи “, съобщи той пред медиите.

Съоръжението Северния обход на Бургас трябваше да е готово и да улесни директния трафик. Според предварителните оценки, това щеше да е една от най-натоварените прави в цялата страна.

„ Причината е безхаберието и че харчат парите. Не желая да диря към този момент аргументите, те се провалиха във всичко. Те да кажат за какво “, сподели Борисов.

Той съобщи, че акцията на ГЕРБ ще е да демонстрира направеното.

Борисов предизвести, че бюджетът няма да издържи и ще се наложи да се теглят нови заеми при огромни лихви. А акцията на другите партии е единствено обещаване на нови разходи. „ Някои анализатори към този момент приказват за увеличение на налози. ГЕРБ е срещу това, само че би трябвало понижаване на разноски “, сподели водачът на ГЕРБ.

Той напомни изказванията на Асен Василев, че преди 20 дни оставил бюджета на остатък, само че другояче всеки месец теглел нови заеми.

„ Кой тегли заеми, с цел да изяснява, че е на остатък? Новият заем следващата година ще е на доста високи лихви – следващата година ще е 10 млрд, а идната – 2024 година ще е към 15 милиарда Задава се финансов апокалипсис и пазарите ще ни ударят пестник, тъй като към този момент ни нямат доверие, ще се задейства процедура за свръхдефицит “, предвижда Борисов.

 

Северният обход на Бургас, откъдето се включи онлайн Бойко Борисов, е един от основните планове на държавното управление на ГЕРБ. Целта на плана е да изведе придвижването на коли отвън рамките на морския град. Пътят трябваше да е подготвен до края на лятото и да поеме огромния трафик към морето, това обаче по този начин и не се случи.

 

„ Дойдоха с обещанието за 4 автомагистрали, по автомагистрала на година, а стопираха „ Хемус ”, стопираха „ Струма ”, стопираха обхода за Поморие, стопираха околовръстното на Пловдив. Две години – нищо. Парите за финансовите поправки в бюджета ги харчат за други неща. Причината е безхаберието ”, разяснява въпросът водачът на ГЕРБ пред публицисти в Бургас.

  

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР