Гаф беляза началото на посещението на новия британски външен министър

...
Гаф беляза началото на посещението на новия британски външен министър
Коментари Харесай

Знае ли британският външен министър откъде е жена му? Джереми Хънт направи нелеп гаф в Китай

Гаф беляза началото на визитата на новия английски външен министър Джереми Хънт в Китай. В опит да предразположи домакините си той показа брачната половинка си, която е китайка. Проблемът пристигна от неточност на езика - Хънт изненадващо съобщи, че тя е японка, след което се поправи и означи, че е направил " ужасна неточност ", която бе посрещната със смях.

Хънт е в Пекин за среща с китайския си сътрудник Ван И., а гафът стана пред публицисти в китайската столица.

Отношенията сред Китай и Япония са комплицирани, китайците укоряват съседите си, че не са признали напълно виновността за закононарушенията, осъществени през Втората международна война от окупационната японска войска в Китай, припомня Българска телеграфна агенция.

Хънт - някогашен здравен министър - е женен за Лусия Гуо. Семейството има три деца.

Той бе назначен за външен министър на мястото на подалия оставка Борис Джонсън. В интервал, когато Англия се готви за напускането на Европейския съюз през март 2019 година, Хънт избра Китай за първа спирка в първата си огромна обиколка в чужбина с вярата да укрепи комерсиалните връзки сред двете страни.

Други тематики в дневния ред се чака да бъдат свободната търговия, климатичните промени, глобите против Северна Корея.

" Отношенията ми с Китай датират от дълго време ", увери Хънт, имайки поради първото си идване в Китай като 19-годишен. " Жена ми е китайка, децата ми са на половина китайци. Така че имаме баби и дядовци, които живеят в Сиан, и доста мощни фамилни връзки в Китай ", сподели той.

" Голямата ми вяра е, че ще можем да задълбочим другарството сред Китай и Обединеното кралство, което, несъмнено, значи да се заемем с въпросите, по които имаме разнообразни гледни точки ", разгласи английският първи посланик.

След Пекин той ще посети Париж и Виена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР