Гаел Монфис реализира един от най-фантастичните обрати в историята на

...
Гаел Монфис реализира един от най-фантастичните обрати в историята на
Коментари Харесай

Героят Монфис: Починах си в 4-ия сет, за да го из*укам в петия; готов съм отново да страдам

Гаел Монфис осъществя един от най-фантастичните обрати в историята на Откритото състезание на Франция, откакто изоставаше с 0:4 гейма в решителния пети сет против Себастиан Баез, само че продължи да се бори до последно и в последна сметка неговото сърце откри метод да " излъже " съвсем разпадащото му се в този миг тяло, с цел да забележим по какъв начин френският шоумен реализира една от най-емоционалните си победи в миналото. Впоследствие някогашният 1/2-финалист в шампионата даде обширна конференция, в която описа за страстите си след приключването на борбата с аржентинеца:

" Категорично този мач е в топ 2 на най-запомнящите се за мен на Ролан Гарос. Изпитах нещо сходно против Пабло Куевас на " Сюзан Ленглен ", когато наваксах два пробива в четвъртия сет, само че в този момент съм доста по-възрастен и успеха е по-сладка. Надявам се да мога да се възстановя. Накрая крампирах доста съществено, само че огромна роля по тази причина имаше нервното напрежение. Сега просто се нуждая от една хубава нощ и пълностоен ден за възобновяване.

В подобен миг изцяло забравяш, че това е единствено мач от първия кръг и просто си мислиш по какъв начин си спечелил един изцяло вманиачен дуел, който е било доста по-вероятно да загубиш. През предходната седмица упражнявах с Баез и открих, че той е същинско тенис страшилище. Това е един от най-невероятните спортни мигове, които в миналото съм изживявал.

В четвъртия сет бях изцяло изцеден и взех решение значително да му оставя триумфа в него. Усещах по какъв начин просто се нуждая от едни луди 10 минути. В последна сметка минутите бяха 25, а аз съумях да сторя всичко това, мислейки си по какъв начин ще се възстановя през четвъртата част и ще го из*укам в петия сет.

Monfils: " I released the 4th because I was tired. I felt I just needed 10 minutes of madness. I finally needed 25. I succeded in thinking `I will recover and f... him in the 5th`. "
— Tennis Majors (@Tennis_Majors)
Що се отнася до танците преди последната точка, то признавам, че от време на време обичам да сътворявам комедия на корта, само че този път в действителност усетих крами и на двата крайници, откакто доближих до онази къса топка и ситуацията не беше по никакъв начин положително. Този път ми е доста по-трудно със завръщането, тъй като съм на 36 години и към този момент изпитвам сериозен боязън от възможна нова контузия, която би била последната в кариерата ми. В Лион обаче нещата се усъвършенстваха доста, защото може да изгубих още веднъж, само че към този момент започнах да търча, както знам, че мога.

Честно казано не чаках да печеля този мач. Целта ми е още веднъж да мога да играя сходни срещи. Дори след голям брой сходни загуби, то незабавно съм бил в положение да упражнявам доста крепко. Трябва да възвърна доверието си в моето тяло. Хората не помнят за тази страна на нещата, когато си контузен. Определено изненадах себе си с това, че за толкоз дълъг интервал от време поддържах сходно високо равнище и даже надградих в края, абстрахирайки се от напрежението.

В момента нямам никаква останала сила вътре в себе си, само че се надявам да бъда подготвен за четвъртък и да употребявам опита си. Готов съм още веднъж да пострадвам на корта. Подобни борби са привилегия за мен. Точно поради тях не преставам да играя.

Срещу Руне ще ми бъде доста мъчно, тъй като той прелива от убеденост сега. Ще изгледам последния му дуел и ще потърся решения на корта, с които бих го вкарал в проблеми. Определено не съм любимец. Нека просто да изляза отново на корта, да си основа дадени благоприятни условия и вероятно да се възползвам от тях. Страхотно е, че още веднъж ще премеря сили с тенисист от топ 10 " - приключи конференцията си " Ла Монф ".

Monfils: " Against it will be very hard. He`s self confident. I`ll look at his latest match. I`ll need solutions and ressources to disturb him. I`m not the favourite. Let`s be there and we have opportunities, take them. That`s great to play a Top 10. "
— Tennis Majors (@Tennis_Majors)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР