Гаел Монфис не беше надигравал световен номер едно, откакто изненадващо

...
Гаел Монфис не беше надигравал световен номер едно, откакто изненадващо
Коментари Харесай

Да надиграваш световния номер 1 със сервиси отдолу: Гаел Монфис в главната роля

Гаел Монфис не беше надигравал международен номер едно, откогато изненадващо победи над Рафаел Надал на конкуренцията в Доха, само че през днешния ден французинът прекъсна тази отрицателна серия и се поздрави с нов триумф над сегашен водач в подреждането на ATP. Ла Монф сподели най-хубавото от себе си във втората половина на дуела си против Даниил Медведев от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, а топ поставеният за следващ път затвърди усещането какъв брой некомфортно се усеща на кортовете в Калифорния и закономерно позволи проваляне.

Истината е, че нищо не предполагаше сходен процес на събитията, имайки поради по какъв начин московчанинът завоюва първия сет и беше на път да пробие във втория, до момента в който ветеранът страдаше съществено на личен сервис и допускаше купища двойни неточности. Това накара Монфис да промени радикално тактиката си и неговото обезсърчение го принуди да употребява начален удар изпълнен изпод, което сработи ненадейно добре и руснакът въобще не може да отиграе ретура си, тъй като топката закупи доста мощно странично въртене и съвсем не отскочи от корта.

Впоследствие парижанинът изравни силите на корта и скоро доближи до сетбол в своя изгода, с който да вкара мача в съдбоносен трети сет. Тогава френският шоумен още веднъж заложи на същия вид подаване, чийто резултат се оказа стопроцентов, защото последва мигновена неточност на Медведев и по този метод 26-ият в сета постла пътя си към постигането на един от най-знаменитите си обрати в миналото.

That spin tho
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР