Гаджетата Космас Джером и Ренета Козарева, които миналата пролет убиха

...
Гаджетата Космас Джером и Ренета Козарева, които миналата пролет убиха
Коментари Харесай

Убийци на таксиметров шофьор искат по-ниски присъди

Гаджетата Космас Джером и Ренета Козарева, които предходната пролет убиха и ограбиха таксиметров водач, апелират присъдите си, оповестиха от Апелативния съд във Варна. През март тази година на първа инстанция двамата си признаха виновността, с цел да получат по-леки санкции. Окръжните магистрати осъдиха Космас на 13 година и 4 месеца затвор, а Ренета получи 12 година

Двамата възнамерявали грабежа, с цел да си набират пари за прехранване. Въоръжили се с кухненски ножове и за кураж се надрусали с амфетамини. Късно вечерта на 9 април хванали такси и показали адрес отвън Варна. На разклона за с. Каменар Космас изискал да се облекчи. Шофьорът Васил Ашиков спрял, а Ренета преднамерено изпуснала портмонето си в краката му и помолила да й го даде под претекст, че е бременна. Ашиков отказал и Ренета забила нож в ръката му. През отворения прозорец на таксито и Космас атакувал окървавения водач. Двамата го мушкали, до момента в който спрял да мърда.

По тялото му при аутопсията специалистите изброиха 61 рани. Плячката на убийците обаче се оказала оскъдна – 20 лева и остарял мобилен телефон. Двамата бяха наказани да платят и 340 000 лева кръвнина на роднините на жертвата. Сега желаят редукция на компенсацията и на годините затвор. Пред Апелативния съд митинг е подала и прокуратурата, откъдето упорстват да се усили присъдата на Ренета. Магистратите ще се произнесат в период до 2 месеца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР