Габровският уличен фестивал за градски изкуства и щастие Шестфест гостува

...
Габровският уличен фестивал за градски изкуства и щастие Шестфест гостува
Коментари Харесай

Уличен фестивал за щастие гостува в Капана СНИМКИ

Габровският махленски фестивал за градски изкуства и благополучие Шестфест гостува за първи път в Пловдив. Събитията от двудневната стратегия стартират тази вечер в креативния квартал Капана, където ще продължат и на следващия ден.

Началото е в еднакъв час, само че на две разнообразни места. Петима пловдивчани ще се съберат в клуб „ Петното “ под мотото „ Нощ на историите “, с цел да опишат своите истории за града - това са Катрин Сариева, арх. Антоанета Топалова, доктор Петко Георгиев, Теодор Караколев и Моника Роменска. По същото време, от 19 часа, на ул. „ Йоаким Груев “ ще има зрелище на циркова групировка, която ще направи спонтанен джем сешън с улични музиканти а актьори..

Основната фестивална стратегия ще е на откритата сцена „ Ядрото “ в събота и включва актуален цирк, куклен спектакъл, улична магия, церемониал на кокили, огнено и светлинно шоу, както и театър с марионетки. Участниците са от София, Пловдив, Габрово и Варна. Организторите канят публиката да пристигна с карнавални костюми или маски с посланието “Заедно на Карнавал ”. Проектът е част от септемврийската стратегия на Пловдив Европейска столица на културата.

6Fest е основан преди две години в Габрово, с цел да обогати карнавалната традиция на столицата на хумора и да поддържа превръщането на най-старата градска зона тама в квартал на изкуствата. Създател на фестивала е Момчил Цонев – културен управител, публицист и публицист, разгласен за една от 10-те най-изявени млади персони на България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР