Габровските фотографи Калин Митев и Ярослав Чепурной спечелиха второ място

...
Габровските фотографи Калин Митев и Ярослав Чепурной спечелиха второ място
Коментари Харесай

Двама фотографи от Габрово финалисти в конкурса на МРРБ

Габровските фотографи Калин Митев и Ярослав Чепурной завоюваха второ място в акцията на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на тематика „ Оперативна програма “Регионално развитие” обновява и въодушевява – покажи ни най-хубавите обекти от твоя град “.



Калин Митев е снимал с дрон кръстовището и предгаровото пространство на площад „ Марсел де Бископ “, които бяха реконструирани по проекта„ Развитие на резистентен градски превоз на град Габрово “. Авторът стимулира кандидатурата си със значимостта на обекта, като акцентира, че реализацията му способства за развиването на транспортната инфраструктура, облекчаването на трафика и по-красивия образ на града.

Фотосът на Ярослав Чепурной демонстрира впечатляваща панорама от птичи взор на кръговото кръстовище при Шиваров мост, изпълнено по проекта„ Габрово – вложения за създаване на модерна градска среда “. Фотографът е озаглавил творбата си „ Градските жили “, препращайки към резултата, който основава новото улично осветяване. През 2019 година Ярослав беше огромният победител в първото издание на фотоконкурса на Министерство на регионалното развитие съсснимка на кръговото кръстовище на пл. „ Белорусия “.

Фотографите получиха своите оценки от зам.-министър Десислава Георгиева и Ангелина Бонева – зам. основен шеф на Групово дело „ Стратегическо обмисляне и стратегии за районно развиване “. Награждаването се състоя на 22 декември в Националната художествена академия – София по време на годишното осведомително събитие на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година (ОПРР).

Първа премия завоюва Красимир Коев за показване на актуализирания по Оперативна програма “Регионално развитие” парк в Морската градина на Варна. Трето място зае Ивет Бабулкова от град Горна Оряховица, която в серия фотоси е посочила обновените паркове в града. В надпреварата се надпреварваха над 130 фотоси, изпратени от участници от София, Варна, Габрово, Горна Оряховица, Русе, Разград, Завет, Кубрат и други. Те показват планове с европейски вложения, посредством които се обновяват и модернизират българските градове.

Община Габрово честити премиите на Калин Митев и Ярослав Чепурной и им пожелава нови креативен достижения и фотографски находки през настъпващата 2023-та година!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР