Габриела Славова остава в ареста, предаде репортер на Фокус. Днес

...
Габриела Славова остава в ареста, предаде репортер на Фокус. Днес
Коментари Харесай

Габриела Славова остава в ареста, защитата й твърди, че се опитала да осуети убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, съобщи кореспондент на " Фокус " . Днес съдът прегледа мярката й за неотклонение, която дружно с майка си е упрекната в убийството на брачна половинка си Пейо Пеев.

В момента Славова е в ареста, само че желае по-лека мярка за неотклонение. Габриела не се яви на делото, беше изпратила писмо до съда.

Защитата на Славова уточни, че здравословното положение на обвинената е влошено. Защитата приложи голям брой епикризи от извършени прегледи, които да поддържат тезата, че обвинената не се усеща добре.

В залата участва и Велико Минков, който твърди, че е татко на едно от децата на Габриела Славова, което е единствено на седем месеца. В момента и двете деца са при родителите на убития Пейо Пеев.

" Успях да видя сина си, гледат го доста добре. Искам правдивост ", сподели Минков преди делото. Присъства и бабата на обвинената.

На предходното съвещание на 30 януари Софийският апелативен съд одобри, че са събрани задоволително доказателства за виновността на обвинената в осъществяването на умишленото ликвидиране на Пейо Пеев.

" Съдебното произвеждане е във финалната си фаза. Възможността обвинената да се укрие отпада. Отличната й известност също допуска, че няма да извърши закононарушение. Видно е, че тя е взела участие в тази преживелица, само че за да осуети по-сериозни дейности сред участниците ", това съобщи отбраната на Габриела Славова в съда.

Адвокатите на Славова още веднъж показаха, че тя е майка и желае да бъде до децата си като съображение за по-лека мярка. Според отбраната виновните управляващи неглижират тежкото здравословно положение на обвинената.

" Съществува действителна заплаха за живота й ", споделиха юристите. Според тях има опция Славова да е получила мозъчен инфаркт.

Прокуратурата беше катеторична, че има задоволително доказателства за виновността на обвинаемата в осъществяването на убийството. Обвинението уточни, че Пейо Пеев е бил погубен по изключително непосилен метод.

" Няма метод убийството да е осъществено от един човек ", уточни прокуратурата.

Според обвиняването доказателствата за влошеното положение на Славова също са неубедителни. " Прокуратурата е обвинител, не е доктор ", репликираха юристите на Славова. Според съда има задоволително доказателства, че Габриела Славова е взела участие в убийството на Пейо Пеев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР