Габриела Руменова коментира поскъпването на пластмасовите кутии във веригите магазини. То

...
Габриела Руменова коментира поскъпването на пластмасовите кутии във веригите магазини. То
Коментари Харесай

Удрят самотните пенсионери с цените в магазина

Габриела Руменова разяснява повишаването на пластмасовите кутии във веригите магазини. 

То ще засегне най-много самотните пенсионери, които са принудени да купуват подготвени храни в тях.

От началато на 2023 година се ползва нова разпоредба, съгласно която пластмасовата кутия коства 20 ст. и всяка последваща година се усилва с 5 ст. Това цели ограничение на използването на нездравословни пластмаси.

Когато усилваме цената, само че не даваме опция, по какъв начин изпълняваме тази инструкция. Повечето хора, които купуват храна нормално са един член на семейство, или възрастни хора, за които е по-трудно и по-скъпо сами да подготвят храната си.

Потребителите безусловно са принуждавани да купуват тези кутии и това би трябвало да се преглежда като нелоялна комерсиална процедура, уточни още Габриела Руменова. 

При закупуване на пиротехника би трябвало да обърнем внимание кой е производителя и вносителя. Това е лицето, което носи отговорност. Лицето, към което ще се обърнем в случай че има проблем. Когато закупим нещо на ниска цена, рискът да попаднем на нещо некачествено е огромен. Това съобщи Габриела Руменова от " Ние потребителите " в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

По думите ѝ най-големите проблеми през тези празници са свързани с питателните артикули в огромните супермаркети. 

" Нямаше опция потребителите да употребяват талони за отстъпка. Не се даваше информация. Ако потребителят е отишъл в обекта да пазари с талони и не може това е нелоялна комерсиална процедура. Ако има механически аргументи, търговецът би трябвало да предизвести потребителя и да удължи интервала на годност на тези талони ", споделя Руменова. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР