Гъбите са чудесно допълнение към здравословното хранене.И с всички разновидности

...
Гъбите са чудесно допълнение към здравословното хранене.И с всички разновидности
Коментари Харесай

6 изненадващи ползи от яденето на гъби

Гъбите са отлично допълнение към здравословното хранене.И с всички разновидности гъби, сигурно ще намерите обичаните си.Гъбите сас ниско наличие на въглехидрати, нискокалорични и цялостни с хранителни субстанции като витамин В, минерали, макроелементи, фибри и протеини. Например, изгодите за здравето от яденето на гъби включват битка с рака, поощряване здравето на сърцето и поддържане на имунната функционалност. Научете повече по-долу!

1. Борба с рака

Ползите за здравето от яденето на гъби стартират със способността да се борят с рака. Това се дължи на обстоятелството, че гъбите могат да усилят естествените защитни средства на организма, типа кафези, които намират и унищожават раковите кафези.

Всъщност гъбите могат да подтискат образуването на тумори, да защищават ДНК от увреждане, както и да спрат клетъчните разновидности, като в същото време пазят здравите кафези.

2. Подобряване на имунитета и понижаване на възпаленията

Според проучвания, гъбите съдържат ред изгоди за здравето. Те включват антимикробни, антивирусни, противотуморни, антиалергични, имуномодулиращи, противовъзпалителни, и други.Гъбите също по този начин оказват помощ за балансиране на рН-то и алкализиране на организма, което в допълнение оказва помощ за битка с заболяванията, защото някои специалисти настояват, че заболяването не може да пораства в алкална среда.

3. Защита на сърдечното здраве

Благодарение на състав, който пречи на производството на холестерол в черния дроб, изгодите за здравето от потреблението на гъби включват намаление равнищата на холестерола - разумно! Това може да защищити артериите от сгъстяване и да понижи риска от сърдечни болести.

4. Засилват силата и усъвършенстват функционалността на мозъка

Ползите за здравето от гъбите се простират и до мозъка, и енергийните равнища.Това се дължи на наличието на витамин B в гъбите, което спомага за поддържането на надбъбречната функционалност и трансформира питателните субстанции в сила.Витамините от типа B оказват помощ и при функционалността на невротрансмитерите, която може да помогне да се освободим от мозъчната мъгла, както и да се предотвратят нарушавания на щитовидната жлеза.

Гъбите също могат да понижат възпалението, което може да провокира спад в когнитивната функционалност, проблеми с настроението, нискоенергийни и възрастови и невродегенеративни болести. Имате продължителен стрес? Гъбите Рейши, наричани вълшебни, са подобаващи за намаление на кортизола, което разрешава на тялото ви да се оправи по-добре със напрежението и да резервира положителното ви въодушевление. В България се намират и на прахуляк, лекуват и още много тежки болести като рак, сърдечносъдови и други

5. Помагат за контрола над тежестта

Ако следите това, което ядете, можете да опитате да замените месото с гъби, защото изгодите за здравето от гъбите включват помощта при намаляване. Всъщност консумирането на гъби няколко пъти седмично е обвързвано със здравословно телесно тегло, понижена обиколка на талията и по-добро здравословно положение.

6. Осигуряват витамин D

Най-добре е да черпите витамин D от слънцето, само че гъбите също обезпечават обичайно количество витамин D. Дефицитът на витамин D е сериозен проблем за доста хора и може да бъде причина за всичко от сърдечни болести до меланхолия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР