Г-н Спецов бил ли е спец по източване на държавната

...
Г-н Спецов бил ли е спец по източване на държавната
Коментари Харесай

ГЕРБ иска проверка източвал ли е ДДС шефът на НАП

Г-н Спецов бил ли е познавач по източване на държавната хазна? Този въпрос зададоха представители на ГЕРБ  на брифинг през днешния ден - някогашният вицепремиер Томислав Дончев , някогашният финансов, а преди този момент и здравен министър - Кирил Ананиев и някогашният народен представител Александър Иванов .
Поводът за въпросът им е на остарялата компания на новия началник на Националната организация по приходите Румен Спецов, която по думите на принципала на приходната организация - финансовият министър Асен Василев - се е озовала в прокуратурата.
Тримата представители от ГЕРБ обаче споделиха, че Спецов е знаел за насъбраните отговорности на " Гранекс Трейдър " и точно заради тази причина я е продал.
Те показаха още, че има данни сдружението е осъществило фиктовни обороти, т .е. точило хазната и допълниха, че всичко това може да се откри за пет минути в самата система на Национална агенция за приходите и няма потребност да се прави месец инспекция - до края на мандата на служебното държавно управление.
 От Национална агенция за приходите настояват, че новият шеф Румен Спецов няма участия в частни сдружения От Национална агенция за приходите настояват, че новият шеф Румен Спецов няма участия в частни сдружения
Румен Спецов няма участия в частни сдружения при встъпването си в длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите...
 
По думите на Александър Иванов " Гранекс " е осъществила обороти от милиони от продажби без да има активи, сметки за ток, трудещи се на трудов контракт.
" Т.е. осъществил ли е фиктивни обороти, с които да точи хазната ? ", попита ексдепутатът.
" Вярно ли е, че персонално е получил заповед за проверка? Че е получил персонално ревизионния отчет от Национална агенция за приходите с констатация, че дължи 1,2 милиона. Поискал ли е удължение връчването на акта, което да му даде над един месец време да може да се освободи от това сдружение? ", продължи с въпросите той.
И добави още един - правилно ли е, че Спецов е имал сдружения, дялове и е бил шеф на компании в Добрич до момента в който е бил в териториалната дирекция там, затова - попълвал ли е декларация за съгласуемост.
 Служебният кабинет уволни шефа на Национална агенция за приходите и назначи първенец по културизъм Служебният кабинет уволни шефа на Национална агенция за приходите и назначи първенец по културизъм
Служебното държавно управление уволни шефа на Националната организация по приходите Галя Димитрова, а нейното място бе назначен Румен Спецов....
Ананиев пък добави, че казусът би трябвало да влезе " в учебниците за децата ". И се обърна към Асен Василев:
" Наблюдавам, че към този момент четвърти ден той не може да откри механизма, по който може да извърши тази инспекция. Аз съм приключил българско икономическо учебно заведение, в което сме учили и надзор, и счетоводство и там се залага доста на проблемите с данъчните измами и точенето на Данък добавена стойност. Надявам се, че в Харвардския университет тази стратегия също е била наранена и той знае по какъв начин да постъпи в този миг ".
След което Ананиев изясни по какъв начин: " Към Национална агенция за приходите има осведомителна система " Контрол ". В нея влизат всички хора, за които има съмнение, че източват Данък добавена стойност или други налози. Неговата (на Спецов) компания съществува в тази система още от момента, в който му е изпратена заповедта за данъчна проверка, персонално е получил и заповедта, и ревизионния отчет да направи възражения, визии, като той е употребявал интервала на удължение, с цел да продаде компанията на малоимотен, човек с престъпно закононарушение, съден няколко пъти. Аз съм уверен, че това си е жива форма на източване на Данък добавена стойност, за което би трябвало да даде обществен отговор. "
" Тази система на Национална агенция за приходите може да извърши инспекция единствено за 5 минути. Съвсем умерено министърът може да разпореди някой от заместниците на Спецов или шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите да я направи. Така че не е нужно да се чака месец, месец и половина да изтече мандатът на служебното държавно управление " - добави Ананиев във връзка на анонса, че инспекцията ще се прави от държавното обвиняване.
А Дончев напомни, че въпросното взимане евентуално е в оня лист от несъбрани вземания, разгласен от Асен Василев в първите дни на служебния кабинет и станал част от мотивите за премахване на някогашната шефка на приходната организация Галя Димитрова .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР