Г-н министър, какво ще предприеме Министерството на земеделието, за да

...
Г-н министър, какво ще предприеме Министерството на земеделието, за да
Коментари Харесай

Веска Ненчева, БСП, пита земеделския министър за безплатните дърва за пострадалите от наводненията

Г-н министър, какво ще предприеме Министерството на земеделието, с цел да бъдат обезпечени с безвъзмездни дърва за огрев потърпевшите от наводненията заслужено и съгласно потребностите?

Отговор на този въпрос на парламентарен надзор чака карловският народен представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Веска Ненчева от служебния министър на земеделието Явор Гечев.

Ще изисквате ли хората, които така и така бедстват поради наводненията, да заплащат превоза и рязането на дървата? Колко е количеството дървесина, предопределено за систематизиране, и какво предвиждате за останалата нераздадена дървесина от наносите, провокирани от наводненията? –пита още националният представител от левицата.
Веска Ненчева напомня, че на чуване на служебния вицепремиер по публичен ред и сигурност Иван Демерджиев по отношение на активността по възобновяване на вредите от наводненията в Карловско той оповестява за извънредно огромно количество дървесина в региона, донесено от реката, за което е направен проект за неговото транспортиране, запазване и разпределяне с преимущество за локалното население, без да се заплаща за това. Тя напомня и думите на самия аграрни министър в тази връзка, който споделя, че „ никой няма да заплаща никакви дърва ”.

„ Оказва се, че макар поетите от централната изпълнителна власт обещания, разпределението на „ безплатни ” дърва не е гратис за потърпевшите хора. Според недоволствата на хората, с които съм разговаряла като депутат от Пловдивски МИР, представители на общинските управляващи са декларирали, че дървата са безвъзмездни, само че че нуждаещите се би трябвало да платят за превозването им ”, показва Ненчева и прецизира, че цената за превоз и рязане са разнообразни за обособените селища и вървят от 10 лева и нагоре за кубик дърва.

Това е следващият въпрос, който Веска Ненчева насочва към изпълнителната власт по отношение на наводненията в Карловско. В края на предишния месец тя взе участие интензивно в чуването на служебния вътрешен министър Демерджиев, като от парламентарната естрада моли да се направи всички допустимо, тъй че бедстващите да усетят грижата на страната за тях. Ненчева, която е един от главните уредници на доброволческите действия в бедстващите региони, в които се включиха голям брой депутати, младежи и членове на Българска социалистическа партия, насочва поръчка, че ще продължи всяка седмица да задава въпроси, да чака отговори и да следи за осъществяването на поетите задължения от страна на държавното управление.

„ Първата ми отговорност като депутат в 48-ото Народно заседание от Пловдив област е грижата за хората в потърпевшите карловски села ”, безапелационна е тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР