Г-н Малинов, какво Ви провокира да създадете партията Възраждане на

...
Г-н Малинов, какво Ви провокира да създадете партията Възраждане на
Коментари Харесай

Николай Малинов: Не препоръчвам на нито един народ русофобията - съвременният фашизъм

Г-н Малинов, какво Ви предизвика да създадете партията " Възраждане на отечеството "?

Партията не е основана, а е към този момент съществуваща. Това е остаряла партия, основана през 2008 г от военно-патриотични среди. Първият й ръководител ген. Мутафчиев е бил министър на защитата през 1990-1991 година Идеята да използваме тази съществуваща конструкция е на първо място, тъй като бях поканен да разглася тази партия и тъй като в тези военно-патриотични среди ние виждаме доста огромна опция и поле за деяние и работа, отчитайки, че възгледите ни съответстват.

В тези военно-патриотични среди има хора, които са се клели пред знамето, в достойнството на пагона да пазят ползите на България и тези ползи съгласно нас са общи. Партия " Възраждане на отечеството " е едно естествено продължение на полезностите, които изповядваме и сме развивали постоянно в национално придвижване „ Русофили ". Те са за мощна страна, многополюсен свят и обичайни полезности.

Минути откакто обявихте политическия план имаше доста мнения, че той е „ шпионски ". Обижда ли Ви сравнението?

Аз съм признателен за тези провокации, тъй като точно те разрешиха въобще да се чуе, че ние излизаме напред. Определено считаме, че ще имаме проблем с това да доведем нашите хрумвания и възгледи до сърцата и мозъците на хората.

Недоверието на хората към политиката се показва в към 50 % негласуващи хора и ще ни бъде доста мъчно да им разбираем нашите възгледи. Тук желая да подчертая, че сполучливите ни планове като русофили съумяха да станат един важен фактор в обществото. В партията влязоха хора с доста сполучливи биографии. Всичко това демонстрира, че ние не сме хора, които просто се хвърляме в борби за нелепости, които са авансово предизвестени.

Ясно разбираме, че това е маратон и в него мощната ни позиция е това, че приказваме нашата субективна истина, която считаме, че е най-близо до българския народ. В този смисъл ние ще водим доста полемики с нашите съперници и другите съществуващи партии. За страдание времето до изборите е доста малко, едвам 3 месеца.

Въпреки че „ Русофили " е едно доста добре проведено Национално придвижване от 240 структури, аз не чакам повече от 1/3 от тях да трансферират своите благосклонности към партията. Отчитайки, че културното русофилство се поддържа от 70 % от българския народ, имаше спекулации, че надали не ние чакаме такива резултати на изборите. Това са провокации, които от време на време са ми доста забавни, различен път даже занимателни.

През уикенда учредихте първата регионална конструкция на партията в Бургас. Защо тъкмо тук и какво Ви свързва с морския град?

Да, на учредяването участваха персони от целия набор на политическото пространство. Първо, аз доста обичам Бургас. Съпругата ми е отсам, най-хубавият ми другар също е бургазлия, фамилните ми другари са от Бургас.

Знаете ли, направих си сметката, че 12 следващи години съм бил най-малко 50 съботи и недели тук. Познавам проблемите на Бургас и считам, че има доста забавни планове, които бихме могли да възродим.

В нашата съществена теза за развиване са заложени благоденствието за българския народ и Европа. То може да е точно посредством развиване на евроконтиненталните връзки. Европа с Русия и Китай е доста по-силна и може да се опълчи на другите полюси в света, трансформирайки се в независим полюс, а не просто прислужвайки на Америка.

В този смисъл аз не отхвърлям разговора с Америка и не считам, че тя е някаква сатанинска мощ. Смятам обаче, че в този избор сред евроконтинентализъм и евроатлантизъм, ние би трябвало да изберем евроконтинентализма.

Тук Бургас персонално би могъл доста да завоюва, освен от неналичието на дрънкане на оръжия в Черно море, за което приказва министър-председателят. Ние неведнъж сме заявявали, че сме срещу разполагането на непознати войски в страната, каквито и да са те - турски, съветски, американски, с цел да не може България да бъде поле на конфликт, какъвто и да е той.

Оттук нататък нашата съществена цел ще е битка за повече самостоятелност, повече славяно-българщина в страната, повече кирилица, български език, повече полезности, без значение дали те ще са през християнството или исляма.

Голяма борба ни следва за българските учебници, за оценката на нашето минало, за нашето иго. Много работа следва в сферите на геополитиката, сферата на образованието. Но ние преди всичко слагаме полезността за мира. За нас той е заплашен.

Считаме и че всичките тези големи предизвикателства-екологични, стопански, медицински, са доста съществени пред самото оцеляване на страната. Тя не се нуждае просто от рестарт, както приказват от една-две години разнообразни политици в страната.

Да си рестартираш телефона, компютъра или тв приемника е едно, само че тук ние приказваме за същинската смяна, за геополитическата смяна, която може да промени нещата.

Нашите полезности са под заплаха да бъдат неразрешени и в случай че ние приказваме занмир и съдействие сред изтока и запада и сме русофили, то нашите модерни фашисти -русофобите считат, че това е рисково за нас.

А ние считаме, че те са рискови. Нека на полето на политическите причини, на полето на законодателството да забележим кое е по-добро за България, кое е по-зле. Големият конфликт, който следва на света е точно сред концепцията за мощна страна и Европа на нациите или просто отричане от личния си суверенитет.

Не бива и да забравяме, че Организацията на обединените народи в самото чело на документа написа, че това е обединяване на суверенни страни.

Ако ние се отхвърляме от суверинитета си, в един миг какво ще се случи? Отказваме се примерно от имунизацията „ Спутник ", само че след нея идва имунизацията „ Вектор 5 ", която да вземем за пример е единствената ваксина, тествана върху онкоболни и хронично заболели. Ние от нея също ли ще се откажем, единствено тъй като е съветска? Опитът на Китай да се оправи с пандемията за нас забавен ли е или не е?

Кой ще финансира Политическа партия „ Възраждане на отечеството "?

Партията ще се финансира като всички други политически планове - с членски импорт и дарения.

Готови ли сте за идните парламентарни избори?

Не задоволително. Откакто съм ръководител на партията, отчитайки, че работим в коронавирус среда, бургаската е първата конструкция, която откриваме публично. Много съм прелестно сюрпризиран, че партията се оказва с три офиса в морския град. Хората непринудено дават пространствата и труда си. Това, с което се сблъсквам, е много стимулиращо.

За два дни имах над 30 срещи с хора, всички еднообразно желаеха да вземат участие, да оказват помощ кой с каквото може. За всички по-малки обединения като нашата, която в този момент прохожда, трите месеца са доста къс период за образуване на изборите. Но да, приготвяме се.

Досега бяхте ръководител на придвижване " Русофили ", само че се оттеглихте, казвайки, че то би трябвало да остане надпартийно. Кои са най-ярките каузи, които оставяте във времето?

Когато бях определен за ръководител на „ Русофили " преди 12 години предложих една триада, към която се сплотиха и управлението, и придвижването. Това беше надпартийният темперамент на придвижването и аз съм водил доста политически борби, като заместниците ми бяха от всички политически партии.

Мероприятията, които ние правим, са в цялостен консенсус, без значение дали става въпрос за монументи или фестивали. Ние вършим единствено нещата, за които всички сме съгласни. Всеки един районен ръководител взема решение какво да свърши - дали да сервира цветя на 3 март и 9 септември, или няма да го направи.

Друга самодейност, с която се гордеем е тази с над 300 деца, които всяка година изпращаме в Русия. Да, ние го вършим в съдействие, само че това е наша концепция и ние оказваме помощ тези деца да бъдат събрани.

Само на финала на събора на язовир Копринка идват 850 души. Миналата година да вземем за пример успяхме да убедим съветските управляващи студентите у нас да имат право да работят, тъй като това беше чиновнически пропуск. Ние се гордеем с това, което вършим.

Движението „ Русофили " несъмнено съумя да стане фактор в страната, на което симпатизира болшинството от българите. „ Русофили " той може да остане такова, единствено в случай че бъде надпартийно.

Ще прибавя и още нещо, което до момента не съм казвал. Не предлагам на нито един народ, на нито една страна да се въоръжава с този инструментариум русофобията, актуалният фашизъм. Никой няма да завоюва от това, че е притежател на русофобията.

Неофашистите желаят да изградят своите тези въз основата на омразата. Това е нещо, което би трябвало да бъде неразрешено със закон. Значи за ромите, за гейовете и за правата на малцинствата е едно, а за русофилите, които сме болшинството от народа е друго.

Чакайте, нали демокрацията е въпреки всичко ръководство на болшинството. Какво вършим тогава с него? Мачкаме го? Защо? Или тъй като ние обичаме Русия, би трябвало да ненавиждаме някого. Така ли? Ами аз одобрявам Франция, аз съм франкофон. Издател съм години наред на вестник „ Монд дипломатик ". Откъде на къде някой ще ми приписва, че тъй като съм русофил, би трябвало да ненавиждам примерно Бийтълс ли?

Как Ви се отрази обвиняването в шпионаж от преди година в персонален и професионален проект?

Консолидиращо и мобилизиращо и на фамилията ми, и на екипа, с който сме работили. Всичко, което не те убива, те прави по-силен. Нашата съществена цел беше да тръгнем напред към интернационалното русофилство. Нещо, което беше неповторимо, нещо, което целия свят призна.

Преди година съветският държавен глава Ви награди с Орден за дружба на специфична гала в Кремъл. За какво се дава това отличие и какво Ви сподели Владимир Путин?

Отличието се дава за развиването на връзките, за мир, за съдействие, за всичко това, за което до момента говорихме, че това са наши полезности, наши идеали, че по този метод ние разбираме света. Радвам се, че по подобен хубав метод съветският президент съумя да отговори на абсурда в България, тъй като у нас русофилите ги арестуват, а в Русия за тази активност ги награждават.

Мисля, че това е задоволително сладкодумен отговор на съветската страна по какъв начин се отнася към нас. Разговорът ни с господин Путин бе главно за активността ни и какво планираме. За мен беше значимо да чуя неговата оценка за нещата, които вършим. Много говорихме - и за история, и за цели във външната политика.

Бургазлии свързват името Ви с бизнес в медийната сфера. Развивате ли още сходна активност и имате ли интерес към медиите?

През 2015 година имах опит с моя сътрудник от Бургас Асен Асенов да закупим телевизия, което и направихме. За страдание обаче българският съд не пожела да ни впише в регистъра като притежатели. След 9 месеца сложихме завършек на този план.

Продължаваме обаче да сме представители на 20 съветски малките екрани за България, което вършим към този момент 22 години. Това са съществени компании, със съществени рейтинги, със съществено наличие в българското медийно пространство.

Отделно управлявам и върша плана „ Russia Beyond " за България. Той беше основан преди доста години по моя самодейност през вестник Дума, в този момент е международен план. Превеждаме 15-20 материала за културата, за духовния живот, за бита в Русия.

Кои са проблемите в Бургас, по които ще работите отсега нататък?

Лично предложих да се види по какъв начин стои въпросът с корабостроенето в Бургас, защото Русия има един голям дефицит на кораби. Смятам, че тук имаме какво да предложим, само че това е въпрос, който би трябвало детайлно да се проучва. Отделно от това дядото на брачната половинка ми е бил 20 години шеф на корабостроителницата в Бургас-Слави Георгиев.

Трябва също да се проведат диалози с администрацията по отношение на плана „ Супер Бургас " на пристанището. По моите предварителни диалози с представители на видни китайски фонове, тук интерес по-скоро имат китайски вложения. Виждаме, че транспортните коридори ни заобикалят, а Бургас е може би най-удобното пристанище в черноморския район.

***Интервю на

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР