Г-н Кирилов, немалко варненци Ви познават, освен като професионалист в

...
Г-н Кирилов, немалко варненци Ви познават, освен като професионалист в
Коментари Харесай

Красимир Кирилов, Алтернативата на гражданите: Нашата цел е да сме гласът на гражданите и да работим в полза на Варна

Г-н Кирилов, значително варненци Ви познават, с изключение на като експерт в областта на туризма, и като човек с отношение към културата, нощния живот на града, по какъв начин решихте да се включите в политиката?

Факт е че познавам много хора във Варна, освен от работа ми през последните години, обвързвана с туризма, само че и от културния и нощния живот на града. Решението ми да се включа в листата на коалиция " Алтернативата на жителите “ произтича от желанието ми да върна оня сексапил на Варна, който тя губи през последните години.

Когато през 1997 година пристигнах във Варна, градът имаше сексапил и хората бяха с аристократични осанки, разбираха от музика, интересуваха се от спектакъл, имаше доста цветен нощен живот. Имаше Метрополис празненства, имаше музикална просвета, в този момент за жалост, има единствено чалга.

Като човек с ползи в туризма, културата и нощния живот на града ни, считам че мога да допринеса с нови хрумвания за развиване на Варна.

Защо стана по този начин, че хора със солидни занимания, с сполучлив бизнес и доста малко свободно време, издигнаха претендент за кмет и сформираха листа за общински съветници? Защо вие сте " Алтернативата на жителите “ във Варна?

Нашата коалиция се появи вследствие на желанието на хора, които обичат своя град и желаят транспарантно и отговорно ръководство. Нашата цел е да сме гласът на жителите и да работим в интерес на Варна.

Туризъм, развиване, вложения, бизнес – това са тематики, които са дискутирани всекидневно. Варна има всички дадености за сполучливо развиване на туристическия бизнес – прелестно море, невероятни плажове, богато културно-историческо завещание. Колко градове по света са с летище на 5 минути от плажа? Ами не са доста. Колко градове могат да се похвалят с най-старото обработено злато в света? Това което се изисква от нас е единствено да управляваме тези запаси!

Смятам, че Варненският некропол е една голяма опция да притеглим туристи от целия свят. Неслучайно част от нашата стратегия е създаване на музей и прилежаща инфраструктура.

Няколкото положителни образци за основаване на целогодишен туристически артикул, като този на " Св. св. Константин и Елена “, би трябвало да се мултиплицират.

Варна е хубав град с голям капацитет. Този капацитет може да бъде развъртян посредством поощряване на нововъведения и културни събития. Да си върнем да вземем за пример Балетния конкурс, да доведем мега турнетата на международни звезди във Варна… Защо не?! Варна е прелестна, както споделих, имаме всички дадености.

Защо сме алтернативата на жителите?

Ние сме млади, амбициозни, съумели, не сме подчинени на партийни централи, ние сме просто работещи хора, които са подготвени да вложат своите познания и опит за едно по-добре бъдеще на нашия град.

Какво най-вече ѝ липсва на Варна, съгласно Вас?

Много неща. Липсва оня нощен живот, от преди 15 години, когато беше цялостно с млади и съвременни хора. Защо Варна да не е град като Барселона, като Сиджис, с пъстър и цветен живот?! Не ни липсва нищо, което тези градове имат. Имаме прелестно море и доста места за развлечение, единствено би трябвало да ги доразвием!

Варна би трябвало да е чиста, да има добре развита инфраструктура и туристически зони. Имаме доста неща, за който да работим – екология и още безчет потребности и хрумвания.

Как виждате работата си в бъдещия общински съвет? Кои са Вашите цели и кое е първото нещо, което ще извършите като общински консултант?

Моите цели са туризмът, културата, привличането на нови самолетни компании – с цел да имаме най-бързият и елементарен достъп до Варна от всяко кътче на света. Първата стъпка е ясна политика за поддръжката на туроператорите и самолетните компании.

Но с цел да стигнем до нея, варненци би трябвало да излязат и да гласоподават в неделя, за оня, който припознават в концепциите си, който е спечелил доверието им, тъй като бъдещето ни е значимо и не трябва да го оставяме на случайността.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР