Г-н Георгиев, вярно ли е, че действията на ГДПН са

...
Г-н Георгиев, вярно ли е, че действията на ГДПН са
Коментари Харесай

Лидерът на БОЕЦ пред Фрог: Не вярвайте на Гешев, ако започне да работи срещу Борисов. Спасява си кожата

Г-н Георгиев, правилно ли е, че дейностите на ГДПН са по ваш сигнал против някогашния министър председател Бойко Борисов?

Мога да потвърдя. Сигналът ни датира от 10 декември м. г и стана прочут като сигнал за “пачките и кюлчетата”. В него ние вършим връзка и с казаното от Васил Божков за дадените милиони на Борисов през Горанов и Арнаудова. Тези пари са им били давани, с цел да може Божков да си обезпечи комфорт за бизнеса. В сигнала прилагаме доказателства и спомагателни журналистически следствия. В него сме поискали Божков да се разпита по видеовръзка и неговите показания да се причислят към информацията ни. Аз също бях разпитан като създател на сигнала. Дал съм и спомагателна информация. По сигнала бяха разпитани Борисов, Горанов, Арнаудова и Божков. Сега разбирам, че показания е дал и министър председателят Кирил Петков.

Как се намесва Европейската прокуратура?

БОЕЦ сме сезирани редом и Европейската прокуратурата. Преди това, обаче, през 2020 година година информирахме българсата прокуратурат, само че те смачкаха сигнала. Това ни потвърди, че в този сигнал има действителни доказателства.

Какво значи прокуратурата “смачка” сигнала?

От този сигнал даже няма отвод на прокуратурата. Има формирана предварителна инспекция, само че няма никакъв отговор. За да постановяват отвод от формиране на досъдебно произвеждане прокуратурата би трябвало да се стимулира от този отвод. Но ние нямаме отвод, тъй като няма по какъв начин да разясняват. В нашия сигнал, с изключение на информация за пачките и кучетата, вършим връзка с дадените пари от Божков, както и с други закононарушения, осъществени за 10-годишен интервал обратно. Говорим за корупция, корист с влас, данъчни и финансови измами.

Неофициално се приказва за идни арести на предприемачи. Вие какво развиване очаквате по вашия сигнал?

Развитие ще има и то наложително. Компетентна ще е българската прокуратура. Тук има две хипотези за основния прокурор Иван Гешев. Първата е, че ще се опита да си избави кожата, като продължи следствието и остави арестуваните лица в ареста. Призовавам българските жители да не му се връзват. Докато Гешев е на върха, не можем да чакаме ефикасна битка с корупцията. Отстраняването на Гешев е най-важната борба с корупцията. Това, че прокуратурата за момента ще имитира дейности, нищо не значи. Тя или ще тупа топката, или ще изготви негодно обвиняване, с цел да може обвинените да се отърват от съд и присъда. Това сме го виждали доста пъти.

Каква е втората ви догадка за държанието на прокуратурата?

Тя може и да освободи арестуваните. Така, обаче те се разобличат брутално като пазители на мафията. Вероятно ще се развие първата догадка. Но това ще е краткотрайно, с цел да се смачкат доказателствата и да се изкривят следствията. В понеделник ще разкрием идващите данни за осъществени закононарушения персонално от Гешев.

Членовете и симпатизантите на ГЕРБ се оказаха доста кресливи. Заплашиха ни с това, че към този момент са уведомили за арестите европейски водачи. Ще помогне ли това на задържаните?

Тези хора сега се борят да запазят откраднатото и да спасят личните си кожи от арест и затвор. За тях няма друга алтернатива, с изключение на да се борят за личното си оцеляване. Тук приказваме за бягство от правораздаване. Тези хора са способни на всичко. Техните митинги са кресливи, по този начин както писклив бе и Гешев с писмата си до европейски водачи и институции. Мафията към момента държат контрола върху част от институциите и върху монополите в страната, които самите те сътвориха. Предизвикват обществени разтърсвания, за да смъкват сегашната власт и да се спасят. Виждате съботажите с бензина и олиото. Готови са даже да ни спрат тока.

Вече се приказва за закани за живота против Бойко Рашков. Като адресант на сигнала чувствате ли се заплашен?

От няколко месеца аз и фамилията ми живеем в режим на оптимално равнище на опасност и риск, от това, че иска ми се затвори устата вечно, до това, че може да се извърши смъртна присъда. Никой не ме е спрял. Знам, че те са способни на всичко - принуда, закани, удари. Това ме окуражи още повече. И отново ви споделям, БОЕЦ вадим нови разкрития за Гешев в понеделник.

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР