Г-н Чернев, за поредна година Kaufland е ненадминат лидер в

...
Г-н Чернев, за поредна година Kaufland е ненадминат лидер в
Коментари Харесай

Kaufland – единственият ритейлър в страната, който сертифицира качеството си

Г-н Чернев, за поредна година Kaufland е непостижим водач в модерната търговия в България. Кое е в основата на вашата тактика за запазването на тази позиция?
- На първо място в основата на нашата тактика седи доста работа - водачеството се отстоява с доста работа всеки ден. Това на процедура се случва в непрекъснат блян да надскачаме себе си и упованията, които клиентите ни имат за нас, в това число и посредством смелостта за въвеждане на разнообразни нововъведения. Изключително значим е и екипът. Без мощен и стимулиран екип, който да гледа към обща цел, сходен триумф не би бил вероятен. Комбинацията от тези детайли - доста работа, храброст за нововъведения и мощен екип, ни донесе доста положителни резултати и през миналата година.

През 2022 сполучливо реализирахме проектите си за агресия и за рационализация. Открихме два нови обекта в София и обновихме 12 магазина в цялата страна, пpeвpъщaйки ги в мyлтифyнĸциoнaлни тъpгoвcĸи цeнтpoвe, като част от нашата Оnе Ѕtор Ѕhорріng ĸoнцeпция, с която оcигypявaмe по-голямо yдoбcтвo и дocтъп дo още повече пpoдyĸти и услуги на нашите клиенти. Разширихме доста и асортимента, който предлагаме на клиентите си - над 20 000 са продуктите, които могат да бъдат открити в нашите магазини. През пролетта на 2022 година представихме нашата карта за преданост Kaufland Card и все още тя има над 1.4 млн. дейни консуматори. Отделно от това предпочитано задълбочихме и партньорството си с българските производители, като увеличихме броя на договорите за авансово изкупуване, увеличихме с 30% каузи на българските плодове и зеленчуци в нашите магазини и изкупихме родна земеделска продукция за над 32 млн. лева Сред огромните ми персонални гордости за миналата година е и нарастването на продуктите от личната ни българска марка " Брей! ", като през днешния ден те са повече от 100 в главните категории, в това число и 10 типа плодове и зеленчуци. Усилията, които поставяме за развиването на марката " Брей! ", обогатявайки го с качествени български артикули, не останаха неоценени от клиентите ни и за втора поредна година част от тях се трансфораха в безспорен любимец и в състезанието " Продукт на годината ".
Говорите за нововъведения - кои са нововъведенията, които внедрихте на българския пазар?
- Иновации внедряваме на всички места в работата си - от строителството на новите ни магазини и модернизацията на съществуващи, през концепцията за вътрешността на филиалите, до цифровизация на процесите на оперативно равнище, в това число и на тези, свързани с подбора на нови сътрудници за екипа ни. Може би най-видими от позиция на клиента са нововъведенията, които вкарваме вътре в магазините ни. През 2022 година инвестирахме над 120 млн. лева в нови и модернизиране на част от съществуващите ни магазини . Преминахме към 100% " зелена сила " и направихме обилни вложения, с цел да понижим въглеродния отпечатък от активността си. Вече цели 48 от нашите магазини към този момент имат EDGE документ за " Зелена постройка ". Врезултат на зелените нововъведения, които прилагаме, и по-специално с помощта на нашите новаторски сгъваеми палети редуцирахме опаковъчното фолио, което използваме в логистиката си, с над 95%.Спестихме над 1100 тона годишно въглеродни излъчвания вследствие на замяната на елементарните щайги за плодове и зеленчуци с каси за многократна приложимост - още веднъж доста забележителна инвестиция със съществени екологични последици. И това са единствено дребна част от нововъведенията, които внедрихме. Списъкът е в действителност дълъг и ние не стопираме да го обогатяваме.
Казвайки, че не спирате да развивате бизнеса си, накъде ще продължите през 2023?
- Независимо че годината стартира напълно скоро, ние към този момент работим върху един доста значим за нас, а и за клиентите ни план - това е гаранцията за качество на нашата свежа витрина. От 2022 година започнахме да сертифицираме артикули и процеси със документа за качество TÜV Austria. Така още през предходната година се превърнахме в единствения ритейлър в България, който държи да потвърждава качеството си, тъй че нашите клиенти да бъдат сигурни, че това, което им предлагаме, дава отговор на най-съвременните европейски стандарти. След серия от одити през 2022 година получихме два влиятелни интернационалните документа за качество TÜV - единият е за витрината ни с обслужване в столичния квартал " Банишора ", която се трансформира в единствената сертифицирана витрина в света, а вторият е за логистичния ни център в с. Стряма. TÜV документът за Централния ни склад валидира, че работните процесите там дават отговор на най-високите интернационалните стандарти - сигурност на храните, качество на процесите и надзор на рисковете. В момента работим върху други сходни планове, които да валидират качеството на продукцията, която предлагаме в магазините си. Процесът е дълъг и комплициран, само че ние сме стимулирани да преминем през него, тъй като това значи повече сигурност за нашите клиенти.
Реклама Свързани публикации " Кауфланд България ": за две години 24 остарели магазина ще са актуализирани против съвсем 30 млн. евро 1 декември 2022, 11:55 Лидерът обрисува трендовете за целия отрасъл 29 юли 2022, 00:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР