Г-н Борисов, защо излъгахте медицинските сестри - този път няма

...
Г-н Борисов, защо излъгахте медицинските сестри - този път няма
Коментари Харесай

Нинова: Защо Борисов и Ананиев излъгаха медицинските сестри?

Г-н Борисов, за какво излъгахте медицинските сестри - този път няма по какъв начин да се скриете зад някой главанак, който ви провежда прелом. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.
" Има разпореждане на Министерски съвет от 10 април 2019 година, в което е решено 50 млн. лева да бъдат отпуснати от бюджета на Министерство на здравеопазването, а не на Здравната каса. Има второ разпореждане от 9 май 2019 година, това е единствено един месец по-късно, с който тези 50 млн. стават 6.
Оттогава до момента най-малко седем пъти по разнообразни мотиви Бойко Борисов декларира: " Дадохме 50 млн. ", знаейки, че в действителност са дали 6.
" Министър Ананиев да се оправдава споделя премиера и той министъра изцяло безпомощен да замаже тази неистина, трансферира на Здравната каса отговорността . Само че членове на Надзорния съвет отхвърлиха ", сподели още Нинова.
" Свидетели сме на поредност от неистини от министър председател през министър и най-после се вижда в какво положение са нещата. Ние се срещнахме с медицинските сестри. Г-н Борисов, за какво излъгахте медицинските сестри и българските жители? Решението не е на Министерство на здравеопазването, а на Министерски съвет . Доколкото знаем, към момента сте министър-председател и ръководите този Министерски съвет.
Този път няма по какъв начин да се скриете зад някой главанак, който ви провежда прелом. Уважаеми здравни служащи, вие желаете главно три неща - Закон за съсловните организации, който ни представихте. " Българска социалистическа партия за България " го внесохме на 11 септември, в този момент сме 4 октомври. Вашият и наш закон, не е гледан още. Направете си извода за политиката на ръководещото болшинство към вас.
Второ, желаете лечебните заведения да не се търговски сдружения. Няколко пъти от " Българска социалистическа партия за България " вършим такова предложение ", сподели Нинова.
Тя уточни, че този въпрос с възнагражденията не би трябвало да бъде решаван на парче, а би трябвало да има държавна политика. Според нея това не може да става посредством методики.
" Нашата политика, която сме предложили и ще продължим държавното управление, страната и който и да е ръководещ да поеме отговорността и това да бъде държавна политика към опазването на здравето ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия. Тя уточни, че концепцията е посредством разпоредба да се дефинира базова заплата.
" Скъпи здравни служащи, не спирайте да търсите правата си. Не се опасявайте, настояванията ви са обективни. Болниците, лекарите, пациентите, имаме потребност от вас. Българското общество има потребност от вас. Сигурна съм, че в огромната си част то ви поддържа. Ние ви поддържаме и сме с вас ", посочи Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР