Г-н Балев с брутален анализ: …А него го хвана настинка

...
Г-н Балев с брутален анализ: …А него го хвана настинка
Коментари Харесай

Г-н Балев с брутален анализ: „…А него го хвана настинка на моето погребение“

Г-н Балев с жесток разбор: „ …А него го хвана простуда на моето заравяне “.

Това написа изгряващият на небосклона на остроумните анализатори Иво Балев, който от известно време разгласява в уеб страницата на БНР и рубриката на предаването на Петър Волгин „ Политически неточно “. В епицентъра на коментара му е една новините на отминаващата седмица – изявлението на американския публицист Тъкър Карлсън с президента на Русия Владимр Путин. SafeNews.bg разгласява текста без редакторска интервенция:

Манекенките, скъпи съучастници, най-вече обичат неприятни момчета с възприятие за комизъм. Такъв съм аз да вземем за пример – интелектуален престъпник с небрежно-елегантна мисъл, тяло на Аполон и други качества, за които не е комфортно да приказвам.

Такъв обаятелен бандит е и господин Путин, него дори манекенките и гимнастичките го харесват повече от мен, тъй като той има нечовешка мощ и още нещо!

А пък аз съм, както се споделя, без царя в голове.

Руснаците по този начин споделят – Еди кой си няма цар в главата, сиреч има проблеми с ръководството в кратуната си.

Все едно човек да изпадне в непрекъсната ротация на сглобката от мозъчни кафези.

Имам в главата държавна рецесия – непрестанно изневерявам на убежденията си и непрестанно съм под опасност от вътречерепен прелом. Ту демократичната половина на мозъка ми надвива, ту пък обичайните ми полезности вземат връх.

По пет пъти дневно се сменя властта в главата ми, ротация след ротация, не като в Руската федерация, където има непоклатимост и последователност. Там се знае кой ръководи и неточности не се позволяват, тъй като когато властта е постоянна, тя става непогрешима. Както е споделил поетът – аз знам, аз имам вяра, че си права, когато съгрешиш даже!

Тъй че съветският цар, президентът, не е без царя в голове.

Това го открих, като изгледах сензационното изявление на Такър Карлсън с Владимир Путин. На тоя публицист Такър аз му крещя Таки. И той, да ви кажа, не е вчерашен. Тръмп си го оглежда за вицепрезидент.

Но в този момент приказваме за основния воин в изявлението – Владимир Путин.

Какви ли не клюки има от години за тоя прелестен и витален човекоядец – болен бил, неудовлетворен, ритнат от кон. Не наподобява по този начин. Има и за тоя случай хубава съветска сентенция – аз, вика, го очаквам, да почине, а па него простуда го хвана на мойто заравяне.

Пропагандата има свойството да съблазнява. Тя дава пояснения за света, които освобождават публиката от отговорност. Всички пропагандни тези имат сходна структура.

Пропагандата споделя: ти си безпаричен и живееш неприятно, не тъй като си ленив и профан, а тъй като неприятните не ти дават да се развиваш, ограбиха те. За твоите проблеми са отговорни американците, китайците, руснаците, марсианците – само че не и ти самият.

За да станеш първокласен консуматор на агитация обаче, би трябвало да приемаш безрезервно взаимно изключващи се тези. Защото колкото и правдоподобна да е пропагандата, тя въпреки всичко е неистина и няма по какъв начин да е напълно правдива.

И тук на помощ на пропагандатора идват чарът, магията, харизмата. Путин е обаятелен и здрав дядка, знае си по ноти всички опорни точки, може да приказва с часове без да се запъва и без да обърка нито една пропагандна теза.

Но в случай че човек внимава, ще забележи несъгласията и в тая добре поддържана човешка машина. В огромното изявление за Таки Путин разказва враговете от Украйна и Запада по едно и също време като зли гении, които обаче са безнадеждно глупави.

Борис Джонсън направил голяма неточност, по думите на Путин – “от чисто сърце и незначителен разум ”. Европейците некомпетентни и податливи на напън, Байдън не знае на кой свят е, безусловно целият Колективен Запад прави неточност след неточност

Тоест врагът е непохватен и долнокачествен, само че е толкоз всеобхватно и гениално злобен, че би трябвало да се борим с него на живот и гибел.

Тази двустранно спорна теза има доста дълбоки корени – Запада е развален и умира, само че в това време е най-голямата опасност за съществуването ни и непрестанно се пробва да ни унищожи.

Тази структура идва от дълбините на XIX век, когато един мъдрец вкарва понятието за Гнилия Запад. По него време съветските интелектуалци отново се разделят на славянофили и западняци. И един от славянстващите написа следното през 1841:

“В нашите откровени другарски и близки връзки със Запада ние не виждаме, че като че ли си имаме работа с човек, носещ в себе си неприятен инфекциозен кусур, човек обкръжен от атмосфера на рисково дихание. Ние се целуваме с него, прегръщаме се, споделяме трапезата на мисълта, пием от чашата на чувствата… И не виждаме скритата отрова в безгрижното ни общение, не усещаме в заниманието на пира миризмата на бъдещия мъртвец, който към този момент мирише “.

Край на цитата. Този занемарен мъртвец загнива и се разлага

години,

години,

години… Векове! Искам ги обратноооо…

Хем се разлага, хем ще ни унищожи, в случай че не внимаваме.

Но Путин знае какво да отговори, в случай че го питат за какво по този начин гние, само че не изгнива тоя Запад.

Макар че го питат нещо друго, Путин акцентира: Римската империя, вика, се разпада 500 години. Сега нещата стават по-бързо, споделя Путин. От което подразбираме, че въпреки всичко са нужни още 2-3 века гнилост и болест, с цел да доизгние дефинитивно тоя Запад.

Накрая на изявлението Путин описа и една прелестна пропагандна алегория.

На фронта украинска група бойци била обкръжена и руснаците им споделили:

– Съпротивата е безсмислена, предайте се, ще останете живи.

– Украинските бойци дали отговор на чист съветски: Русские не сдаются!

И всички починали.

Няма никакво значение дали това се е случило в действителност, то е чиста лирика.

Ето по тази причина манекенките харесват повече Путин, въпреки че битката му за мир е толкоз смъртоносна, въпреки че е толкоз по-възрастен от мен и въпреки че възприятието му за комизъм е садистично.

Хората поглеждат към предишното и се питат – за какво тоя човекоядец Хитлер/Мусолини/Сталин/Пиночет е бил толкоз безумно известен?

Ами тъй като фашизмът е секси бе, скъпи жертви. Това е. Слаба е човешката природа.

* Това е персонално мнение на създателя и не отразява позицията на БНР 

Източник: БНР

Още отзиви и разбори четете в графа „ Коментари “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР