Г-да Петков и Радев, изследователи от университета в Цюрих –

...
Г-да Петков и Радев, изследователи от университета в Цюрих –
Коментари Харесай

Беновска: Г-да Кирил Петков и Румен Радев, към „щастие“ ли ни водите с НАТО и Северна Македония – НАТО-вска база срещу Русия?

Г-да Петков и Радев, откриватели от университета в Цюрих – отпред с  водещия създател Дорис Бауман – сътвориха първия тест, който разрешава на човек да дефинира количествено какъв брой пълноценно живee.

Тестът е структуриран като матрица, в която 3 източника на реализация (аз, живот, влияние/наследство) се пресичат с 3 критерия за реализация (цялост, сходство, стойност). Комбинацията им дава 9 аспекта, в това число: цялостната реализация на техния потенциал; честност към себе си; чувство за значимостта на своето съществуване; неповторим отпечатък, останал в света; допринасяне за благосъстоянието на другите; осъществяване на значими дейности; угриженост за изпълняваните задачи; реализиране на задачите, които носят възприятие на задоволство.

Фулфилмънтът или оценката на реализирането, е ново направление в позитивната логика на психиката, чиито принадлежности се създават.

Оценяването на живота на човек като пълностоен е едно от най-важните условия за психическо благоденствие и физическо здраве. Различни изследвания демонстрират, че хората, които са удовлетворени от живота си, са склонни да се отнасят по-позитивно и да изпитват позитивни страсти на всички стадии от живота си.

А по какъв начин е в България? Г-да Кирил Петков и Румен Радев, към „ благополучие “ ли ни водите с НАТО и Северна Македония – НАТО-вска база против Русия?

Ето какво оповестяват от Министерски съвет: „ Министър-председателят Кирил Петков организира видеоконферентен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг /при който министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски отиде „ на крайници “ в Брюксел – б.а./. Петков и Столтенберг разискаха настоящите развития, свързани с продължаващото скупчване на съветски войски по границата с Украйна. Беше споделено визията, че дипломатическите старания за деескалация би трябвало да продължат, само че в това време Алиансът би трябвало да бъде квалифициран и за вероятно утежняване на обстановката.

Министър-председателят Петков осведоми генералния секретар на НАТО Столтенберг за решението на държавното управление да способства за груповата защита, посредством създаване на българска батальонна бойна група, с опция за попълване на дефицитите от страни-членки – при нужда.

В хода на диалога още веднъж беше доказан водещият принцип в НАТО – всяко решение би трябвало да е подкрепено от обществото и държавното управление в съответната страна-членка “.

Г-н Петков, за какво не казахте на Столтенберг това, което заявявахте дни на ред и в България, и в Северна Македония? Да ви го напомня:

Илиана Беновска: Г-н Петков, Беновска – един кардинален въпрос за националния интерес, за който говорите непрестанно. „ Под булото “ на националния интерес, Вие, не угаждате ли прекалено, Вашето държавно управление, на настояванията на НАТО и Европейски Съюз бързо да приемем Северна Македония в Европа и да вземем безапелационна НАТО-вска страна по спора в Украйна?

Кирил Петков: Благодаря за въпросите! По тематиката НАТО-Русия и по тематиката Северна Македония. Всъщност, методът ни е еднакъв. Подходът ни към Северна Македония е, че ние желаеме да напреднем с огромна скорост за структуриране на нашето добросъседство в една нова рамка. Но, скоростта, с която се движим, е функционалност единствено и само на резултатите. С други думи, в този момент, заложихме цели – какъв брой бързо тези щели ще се реализиран, това ще бъде скоростта, с която ще се движим там и никой отникъде не може да ни постави напън за това нещо. Но, по едно и също време с това, приоритизираме добросъседството като съществена цел в тези взаимоотношения!

Във връзка с Русия – НАТО ние декларирахме безусловно изрично, че рамковата страна, водещата страна е България и това е нов метод.

Малко в тишина остана оценката на работодателите Добри Митрев – ръководител на УС на БСК и ротационен ръководител на АОБР за 2022 година, Цветан Симеонов – ръководител на УС на БТПП, Васил Велев – ръководител на УС на АИКБ и Евгений Иванов, изпълнителен шеф на КРИБ, само че беше ясна: Относно Съединени американски щати – Русия – да бъдем по-обрани, в Европа и НАТО сме, рецесия още няма

Илиана Беновска: В икономическа рецесия ли сме и чака ли ни и политическа рецесия, която да се добави със своята тежест по отношение на напрежението сред Съединени американски щати, Европейски Съюз и Русия? Как ще се отрази и по какъв начин се отразява на бизнеса?

Добри Митрев: По отношение на това дали има икономическа рецесия – икономическа рецесия сега няма. Но има предпоставки за такава в бъдеще. Ако обстановката с цените на енергоносителите не се успокои, в случай че продължава напрежението на няколкостотин километра от нас, в случай че не дай си Боже се случи въоръжен спор, политическата, военна рецесия, тя ще стане и филантропична, икономическа. Искрено се надявам по дипломатически път да се позволяват споровете на масата на договарянията, а не както през вчерашния ден се изрази министър-председателят с дрънчане на оръжия.

Цветан Симеонов: Светът е в рецесия, няма смисъл да си затваряме очите. Ние би трябвало да окуражаваме бизнеса, само че светът е в рецесия. Всяка рецесия обаче е и опция, ние като комерсиална палата, паралелно с констатирането на големите усложнения, ще се постараем да сведем до знанието на бизнеса и опциите, тъй като би трябвало да напредват. Политиката ни интересува дотолкоз, доколкото е обвързвана с стопанската система, в случай че това затруднява стопанската система, естествено, че не е мечтана от нас.

Васил Велев: Относно икономическата рецесия – тя е на петна. Ние рапортувахме, холдингът, който ръководя и съставлявам, имам тази чест – 40% растеж на продажбите за предходната година. Аз мога в този момент да възкликна – завършек на рецесията, приключихме от дълго време, дори към този момент имаме прегряване 40% растеж в продажбите! Но имаме рецесия в туризма и обвързваните с него, в превоза, автобусния, авиационния. И тя няма да завърши тази година. Затова споделяме, че рецесията е на петна и би трябвало поддръжка за засегнатите браншове.

Относно Съединени американски щати – Русия нашата рекомендация е да бъдем по-обрани. Това е диалог сред Съединени американски щати и Русия. И да следваме българския народен интерес, да следваме икономическия интерес. Ще изтъквам и един американски президент, който по памет и по смисъл споделя, че единствено доста малоумен човек може да си мисли, че да имаш неприятни връзки с Русия, това е добре!

Евгений Иванов: Имаме малко съвпадения, фактически и ние отчитаме, има браншове, които безусловно летят и браншове, които са затънали надълбоко в рецесия. Бяха изредени от господин Велев, туризма да вземем за пример, посред сезона, даже сами се мъчим да му пречим, въвеждайки условия, които няма по другите курорти, ние отново сме първи.

По отношение, въпросът Ви беше заложен доста забавно, на рецесията Съединени американски щати – Русия, нашата оценка е, че рецесията не е във връзка с Съединени американски щати и Русия.

Илиана Беновска: Добавих и Европейски Съюз!

Евгений Иванов: Кризата е Русия и останалият свят. Виждаме едно безочливо държание, експанзия, която мина сред капките и в този момент още веднъж, тъй като никой не ни попречи предишния път, в този момент втора стъпка. Тук България чисто географски се намираме в Източна Европа. Политически обаче ние имаме различен цивилизационен избор, ние сме част от Западна Европа. Има доста огромна разлика. И като член на отбранителния съюз НАТО ние можем да се радваме на солидарността, която ние, като най-слабо въоръжената страна, можем да имаме. Член 5 работи за нас, дори към този момент усещаме тази взаимност. Кризата към този момент един път ни оказа помощ през 2016 година, в този момент отново би трябвало да помислим от кое място си возим нефта, газа, суровините, дали от едно и също място. Българска е поговорката за кошницата и яйцата. И второто, приписват го на доста съществени имена, няма да се мъча да кажа кой го е споделил, не съм аз, само че би трябвало да се научим, че който не храни личната си войска, храни непозната войска. Най-сетне би трябвало да го разберем!

Премиерът Петков незабавно отговори: За Русия – с дипломация, да няма боен спор! В шокови спешни обстановки сме, само че и сме в НАТО и Европейски Съюз – би трябвало да се оправим!

Илиана Беновска: Г-н Петков, работодателите през днешния ден дадоха доста огромна конференция, на която стана дума за Вас и за Вашия кабинет, в подтекст на идна, възможна, икономическа и добавена към нея политическа рецесия. Те показаха вяра, че, Вие, ще опазите българските национални ползи. И насочиха една шеговита рекомендация, цитирайки един различен политик: „ Не е нужно да си доста интелигентен, с цел да знаеш, че да си в неприятни връзки с Русия не е добре “. Може ли да кажете до каква степен, Вие, имате куража, самостоятелността – геополитически проект, Вие, като министър-председател? И България, в действителност, да съхраните българските национални ползи, без грам изменничество – нито икономическо, нито политическо? Благодаря Ви!

Кирил Петков: Благодаря за въпроса! В Народното събрание се чуха гласове от рода: „ България няма мощ да отстоява своите ползи “, „ Ние постоянно сме дребната страна, подвластна от огромните страни “. Не! Искам да кажа две неща! Оттук-нататък единственото водещо нещо, което води българското държавно управление, е българският интерес. Ние знаем съюзите, в които сме – това са НАТО и Европейски Съюз. Но, приоритизираме опцията българската войска да е водеща, да я окомплектоваме, да разчитаме на личните си сили и да бъдем градивен член на съюза.

В момента за напрежението НАТО-Украйна, мисля, че взехме тъкмо българската позиция, която ни дава опция да защитим, основно, българските ползи и да бъдем добър съдружник и страна, която е предвидима.

Илиана Беновска: А за Русия?

Кирил Петков: Искам за отговоря за Русия. Това е значимо. За Русия продължаваме. И министърът на външните работи заявява, че ще създадем всички вероятни дипломатически действия, тъй че да деескалираме, тъй като никой сега няма изгода от един същински боен спор!

На премиера Кирил Петков и финансовото му вице Асен Василев следва и огромното тестване – приемане на бюджет 2022-ра. Сдържано, само че ясно работодателите обявиха своите упования: АОБР: Кирил Петков и Асен Василев да отстояват националния интерес, смяната и 0% корупция

Илиана Беновска: Какво е упованието ви от това държавно управление и съответно към министър-председателя Кирил Петков и министъра на финансите Асен Василев?

Добри Митрев: По отношение на упованията към българското държавно управление, съответно бяха упоменати министър председателят и вицепремиерът – упованията ми са те да бъдат министър-председател и заместител министър-председател на България! т.е. да отстояват българския народен интерес и във връзка с външна политика, и вътрешна такава. Интерес, който би трябвало да се образува от всички български жители, от цялото ни общество, включително и представители на икономическите оператори, от бизнесмените. Когато има разговор, когато има разногласия даже, тогава можем да стигнем до истината. Когато липсва подобен разговор, когато липсва насъбран политически, стопански, чисто отзивчив опит, тогава разговорът се затруднява. Вярваме и се надяваме, че още в околните седмици това, което беше заложено като приоритет от страна на държавното управление, от страна на партиите в тази коалиция, в доста бързи темпове, в разговор с нас, с гражданското общество, бързо ще намерят своите решения. Това са упованията ни.

Цветан Симеонов: Какво чакаме от държавното управление, доста кратичко – чакаме да продължат измененията! Очакваме също по този начин, виждаме, че им се ангажира вниманието в нововъзникнали неща и посвещават доста време на неща, които не са в съдружното съглашение. Очакваме и съдружното съглашение да вземе да се извършва малко по малко, внезапно няма да стане.

Васил Велев: Г-жо Беновска, ние чакаме от новото държавно управление, от премиера и вицепремиера нулева приемливост към корупцията и за това ще имат нашата поддръжка. Подкрепа за промени, за които ние настояваме от доста време и които се отсрочват, по кое време от популизъм, по кое време от липса на вероятност. Очакваме да се съблюдава и употребява положителния европейски модел на индустриални връзки, т.е. добър тристранен разговор, тъй като отново дублирам – никой не знае всичко по-добре от всички. Особено в случай че има 10% от гласовете на гласоподавателите, въпреки и по неверни изборни описи. Плюс 11% за останалите 3 партии ръководещата коалиция има 21% от гласоподавателите по лист. Добре е да се ръководи с гения на цялата нация, а не с гения единствено на тези 21%. Работодателските организации и синдикатите, те не са политически обвързани, те пазят ползите на бизнеса, не предприятията, на служащите и на чиновниците. Ние в действителност откриваме, че работещите хора нямат политическо посланичество. Не усещаме политики, които да са в изгода точно на тези, които основават Брутният вътрешен продукт, пълнят бюджета и заплащат заплатите. Окачваме това да се промени.

Евгений Иванов: По първия Ви въпрос няма какво да прибавя, с изключение на, че двамата господа, които назовахте по име, към момента са в стоте си дни, по тази причина упованията са единствено позитивни.

Илиана Беновска: Благодаря за смелите и съответни отговори, мъжки – да забележим какво ще се получи!

Е, г-да Кирил Петков и Румен Радев, към „ благополучие “ ли ни водите с НАТО и Северна Македония – НАТО-вска база против Русия?

Аз съм Беновска. И запитвам.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР