Г-7 ще проучи начини за използване на бъдещите приходи от

...
Г-7 ще проучи начини за използване на бъдещите приходи от
Коментари Харесай

Г-7 иска да използва замразените руски активи в подкрепа на Украйна

Г -7 ще изследва способи за потребление на бъдещите доходи от замразените съветски активи в поддръжка на Украйна, обявиха финансовите ръководители на Групата на седемте индустриални демокрации, съгласно проектоизявление, до което Ройтерс е получила достъп.

Г-7 замрази съветски активи на стойност към 300 милиарда $ малко откакто Москва нахлу в прилежащата страна през февруари 2022 година

Hopes grow of G7 deal to support Ukraine with $300bn in frozen Russian assets
— Parmod Sharma ( Journalist ) (@indiaNews_World)
" Постигаме прогрес в разискванията си по отношение на евентуалните способи за напредване на изключителните облаги, произлизащи от замразените съветски държавни активи, в интерес на Украйна ", се споделя в проектоизявлението. Не се чака то да претърпи обилни промени преди окончателния вид, който ще бъде оповестен по-късно през днешния ден, в края на срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки от Групата на седемте в Северна Италия, съгласно източник на организацията.

Освен това финансовите водачи на Г-7 ще призоват Израел да поддържа кореспондентски банкови връзки сред израелските и палестинските банки, с цел да може да продължат да се правят жизненоважни преводи, търговия и услуги, се показва в плана за взаимно изказване. То също по този начин приканва Израел " да освободи арестуваните доходи от клиринг на палестинската власт предвид на нейните незабавни фискални потребности ".

Финансовите водачи на Г-7 приканиха също по този начин за унищожаване или облекчение на други ограничения, " които са оказали негативно влияние върху търговията, с цел да се избегне по-нататъшно утежняване на икономическата обстановка на Западния бряг ".

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР