Г-7 пое ангажимент да ускори постепенния отказ от изкопаемите горива,

...
Г-7 пое ангажимент да ускори постепенния отказ от изкопаемите горива,
Коментари Харесай

В Г-7 не се разбраха за крайни срокове за изкопаемите горива

Г-7 пое ангажимент да форсира постепенния отвод от изкопаемите горива, само че не съумя да контракти точна дата за преустановяване на потреблението на замърсяващи енергийни източници като въглищата. След двудневни диалози в Сапоро, Япония, министрите на околната среда и енергетиката разгласиха документ от 36 страници, в който излагат уговорките си преди срещата на върха на организацията през май.

Договорихме се да предприемем дейности за преустановяване на замърсяването с пластмаса до 2040 година Също по този начин призовахме всички страни да се ангажират с нулеви чисти излъчвания най-късно до 2050 г, а пикът на световните излъчвания да бъде доближат до 2025 година
Акихиро Нишимура – министър на околната среда на Япония

На групата на седемте най-развити страни се падат 40% от международната икономическа интензивност и 25% от въглеродните излъчвания в света.

Англия, Франция, Съединени американски щати, Канада и Япония са основали съюз за създаване на общи вериги на доставка на нуклеарно гориво. Изявлението беше направено на срещата на Г-7 в Сапоро. Целта е бъде изтласкана Русия от международния пазар на нуклеарна сила, заяви английският отдел по енергийна сигурност и реализиране на въглеродна индиферентност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР