Фючърсните контракти на американския сорт WTI с доставка през септември

...
Фючърсните контракти на американския сорт WTI с доставка през септември
Коментари Харесай

Дремджиев: Хаос няма. Цената на петрола пада, а властта на Радев бърза да обслужи руските интереси

Фючърсните договори на американския вид WTI с доставка през септември изгубиха 4% от пазарната си оценка и завършиха комерсиалната си сесия на 3 август с котировка 90.66 $ за барел - най-ниската стойност от началото на февруари преди Русия да нахлуе в Украйна.

Ето по какъв начин разяснява Веселин Дремджиев:

" Не, няма безпорядък, а Русия е взета на енергийната мушка от Запада. Затова в София служебната власт на Радев бърза като за последно преди изборите да обслужи съветските ползи, пробва да всява суматоха и най-малко да върне доставките на Газпром.

И в случай че някой се държи за ръка, то това са Съединени американски щати и Рияд: с +14% е отворило крановете за нефт кралството, с 7,5 млн. барела/ден залива чувствителни за Русия пазари като Китай и Индия. Цената се свлича, понижава приходите на Кремъл и финансирането на войната в Украйна.

Както през 2020 наказа Путин поради опит да торпилира решение на ОПЕК+, по този начин в този момент Саудитска Арабия ще помогне за петролното ембарго на Запада против Москва. Гледайте цените на петрола и на горивата, към този момент вървят надолу, даже и по Bg бензиностанциите. Лоша вест за Клуб4000 - ще бъдат понижени хонорарите... "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР