Фючърсите, свързани с американските индекси Nasdaq-100 и S&P 500, отбелязаха

...
Фючърсите, свързани с американските индекси Nasdaq-100 и S&P 500, отбелязаха
Коментари Харесай

Фючърсите на акциите в САЩ се повишиха леко след спада миналата седмица

Фючърсите, свързани с американските показатели Nasdaq-100 и S&P 500, означиха нищожен растеж, до момента в който тези, свързани с Dow Industrials, останаха без смяна. Обемите на търговия бяха слаби, като пазарите на акции и облигации в Съединени американски щати бяха затворени в понеделник поради празника Деня на президента.

Тази седмица тримесечните си резултати би трябвало да разгласят Nvidia, Walmart и Home Depot, като съгласно доста анализатори те могат да повлияят на посоката на фондовия пазар. Това е изключително правилно за Nvidia, която неотдавна стана третата по величина компания в Съединени американски щати по пазарна капитализация след съвсем 50% растеж на акциите ѝ тази година.

Миналата седмица ралито на Уолстрийт удари спирачка, откакто два знака за инфлацията демонстрираха, че цените в Съединени американски щати са се повишили повече от предстоящото през януари, принуждавайки вложителите още веднъж да понижат упованията си за понижаване на лихвените проценти през тази година.

Пазарите в този момент демонстрират близо 36% късмет Федералният запас да понижи лихвите с най-малко четвърт процентен пункт по време на или преди срещата си през май, което е спад от 85% преди месец, съгласно данни на CME Group.

Протоколът от януарското съвещание на Фед би трябвало да бъде оповестен в сряда. Тази седмица се чакат речи на няколко централни банкери, дружно с данни за бизнес интензивността.

В понеделник борсовите показатели в континентален Китай се покачиха, подтиквани от растежа на туристическите акции, след многодневна пауза за Лунната Нова година.

За разлика от това показателят Hang Seng в Хонконг падна с 1,1% след три поредни сесии на растеж.

Японският Nikkei 225 се намали, само че остана на поразително разстояние от върха си от 1989 година

В Европа Stoxx Europe 600 се повиши с 0,2%. Акциите на Currys, регистрирани в Лондон, скочиха с повече от 36%, откакто китайската компания за електронна търговия JD.com удостовери, че е в ранните стадии на предложение за придобиване на търговеца на електроника.

Цените на суровия нефт вид Брент се намалиха до малко над 83 $ за барел. Миналата седмица Международната организация по енергетика съобщи, че растежът на световното търсене на нефт губи инерция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР