Фючърсите на петрола се колебаеха в ранната търговия днес, като

...
Фючърсите на петрола се колебаеха в ранната търговия днес, като
Коментари Харесай

Петролът задържа високите цени в ранната търговия

Фючърсите на петрола се колебаеха в ранната търговия през днешния ден, като в началото цените на сорта Брент и американския лек недопечен нефт се бяха качили надлежно с 2 и 1 $ по отношение на през вчерашния ден, а след това поеха надолу, заяви Си Ен Би Си.

Към 8 ч. българско време фючърсите на сорта Брент, референтен за Европа, с доставка през май бяха с 58 цента или 0,48 на 100 по-ниски от през вчерашния ден до 121,02 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт спаднаха с 96 цента или 0,84 на 100 до 113,97 $.

Инвеститорите преценяваха капацитета на вероятното отпушване на пазара при реализиране на договорка с Иран и отваряне на петролните пазари за иранския нефт и продължаващите проблеми с доставките, свързани с нестихващата война в Украйна. Съветникът по национална сигурност към Белия дом Джейк Съливан съобщи в сряда, че има прогрос по връзки на нуклеарните договаряния с Иран, само че към момента има проблеми за решение.

Иран към този момент е подготвен да изнася нефт, а държавната рафинерия NIOC е влезнала в контакт с предходните си съществени клиенти в Индия и Южна Корея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР