Fyre Festival II: Катастрофалното луксозно събитие се рестартира, тъй като билетите за $499 са разпродадени

...
Изображение: Били Макфарланд беше вкаран в затвора заради фестивала Проваленото
Коментари Харесай

Изображение: Били Макфарланд беше вкаран в затвора заради фестивала

Проваленото събитие от 2017 г. беше обявено за „потапящ музикален фестивал на отдалечен и частен остров“ с „ най-доброто в храната, изкуството, музиката и приключенията" и твърдеше, че е "на границата на невъзможното".

Беше съорганизиран от рапъра Ja Rule, който тогава се извини, но настоя не беше по негова вина и беше популяризиран от .

Посетителите на купона плащаха до $12 000 (£9 200) на човек и им беше обещано разкошно настаняване и луксозна храна.

Когато обаче пристигнаха, гостите бяха - прогизнал от дъжд къмпинг, аварийни палатки, купчини подгизнали матраци и тъжно изглеждащи сандвичи със сирене и салата в контейнер за храна за вкъщи за вечеря.

Гостите го определиха като „постапокалиптичен кошмар“ и сравниха събитие към Игрите на глада.

Жена на семеен круиз, убита при нападение на акула, докато се гмуркаше с шнорхел на Бахамите

Целият жалък провал беше документиран във филма от 2019 г. FYRE: The Greatest Party That Never Happened.

Събитието имаше повече от $26 милиона (£20 милиона) загуби, след като беше отменено поради неадекватно настаняване, храна и вода.Изображение: Емили Ратайковски, Бела Хадид и Жасмин Тукс бяха част от оригиналната промоционална кампания

Въпреки това Макфарланд, който беше освободен от затвора миналата година, казва, че рестартира Fyre Festival.

Във видеоклип споделено в социалните медии, 31-годишният - който изглежда облечен в бял спа халат - каза, че е измислил плана за повторение по време на престой в изолация.

Докато подробностите за действителната организация на събитието е оскъдна, той каза, че след като е обмислял провеждането на фестивала в Близкия изток или Южна Америка, е решил да го върне „на Карибите“.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Billy McFarland (@pyrtbilly)

-->

Той каза на своите 22,6k последователи в Instagram: „Насочваме се към Fyre Festival 2 за края на следващата година.

„Това беше най-безумното пътуване до тук и наистина всичко започна по време на седеммесечния престой в изолационна килия.

„Написах тези 50 план на страница за това как ще се справи с този цялостен интерес и търсене във Fyre и как ще се отрази способността ми да обединявам хора от цял ​​свят, за да направя невъзможното да се случи, как ще намеря най-добрите партньори в света, които да ми позволят да бъда аз, докато изпълнявам визията на Fyre на най-високо ниво.“

Той добави: „Междувременно ще правим изскачащи прозорци и събития по целия свят. Момчета, това е вашият шанс да влезете. Това е всичко, за което работя. Да тръгваме, по дяволите."

Първите 100 билета в предварителна продажба на цена от $499 са разпродадени в първия ден от продажбата според уебсайта. Бъдещите билети, които тепърва ще бъдат пуснати, ще струва между $799 (около £626) и $7999 (приблизително £6267) според ценовата листа.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Били МакФарланд (@pyrtbilly)

-->

В писмено изявление на страницата му в Instagram след продажбата на първата партида билети, Макфарланд каза, че ще работи с „най-добрите логистични и инфраструктурни партньори“, добавяйки: „Очакваме с нетърпение да изненадаме света заедно с нашите партньори, докато изграждаме Fyre и Fyre Festival II в островното приключение на живота ни“.

Отказ от отговорност на уебсайта гласи: „Дата на FII подлежи на промяна. Предварителни събития и изскачащи прозорци ще бъдат обявени, но FYRE ще бъде домакин на минимум 4 събития преди FFII."

McFarland беше осъден на шест години затвор през октомври 2018 г. от федерален съд в Манхатън. Съдия Наоми Райс Бухвалд го нарече „сериен измамник“, съобщи тогава АП.

През март 2022 г. той беше освободен предсрочно – с оставащи повече от две години от присъдата му – преместен в затворник от федерален затвор с ниска степен на сигурност в Мичиган, съобщи NBC News.

McFarland вече обяви плановете си да направи мюзикъл на Бродуей за фестивала Fyre.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР