Футболният треньор на щата Мичиган Мел Тъкър е уволнен за „неподходящо поведение“

...
Мичиганският държавен университет уволни Мел Тъкър в сряда, заявявайки, че
Коментари Харесай

Мичиганският държавен университет уволни Мел Тъкър в сряда, заявявайки, че отстраненият футболен треньор не е представил адекватни причини, поради които не трябва да бъде уволнен по причина, след като е имал описаното от него като телефонен секс по взаимно съгласие с активистка и оцеляла от изнасилване.

Бренда Трейси, активистката и оцеляла от изнасилване, каза, че Тъкър й е правил сексуални коментари и е мастурбирал без нейното съгласие по време на телефонен разговор през април 2022 г. Трейси подаде жалба за поведението на Тъкър в службата по дял IX на щата Мичиган през декември 2022 г. Училището приключи разследването на жалбата в края на юли, но не избра да отстрани Тъкър тогава, съобщи CBS News.

Едва когато обвиненията на Трейси бяха публикувани от USA Today през септември 2023 г., той беше отстранен, съобщи CBS Detroit. Училището информира Тъкър, че планира да го уволни на 18 септември, а в сряда училището извърши уволнението. В писмо за прекратяване, прегледано от CBS News, училището каза, че е уволнило Тъкър за признаване на действия, които подлагат институцията на присмех, нарушаване на договора му и морална поквара.

известна с работата си с екипи на колежи, които обучават спортисти за сексуалното насилие, и й бяха платени 10 000 долара от университета, за да сподели историята си с футболния отбор — беше „несъществено“ дали взаимодействието е по взаимно съгласие.

„Както университетът заяви по-рано, „определено е непрофесионално и неетично да флиртуваш, да правиш сексуални коментари и да мастурбираш, докато говориш по телефона с продавач от университета“, пише Халер. „Вашите неубедителни рационализации и погрешни опити за прехвърляне на отговорност не могат и не извиняват собственото ви поведение.“

Изслушване е насрочено за 5-6 октомври, за да се определи дали Тъкър е нарушил политиката за сексуален тормоз и експлоатация на щата Мичиган, според CBS Detroit.

Съобщения с искане за коментар бяха оставени на адвоката и агента на Тъкър. Адвокатът на Тъкър Дженифър Белвеал каза пред Асошиейтед прес в изявление, че Тъкър е признал, че е правил телефонен секс по взаимно съгласие с Трейси по време на първоначалното разследване в училище, което според нея показва, че „разследването никога не се е интересувало от истината“.

Тъкър, който каза, че е бил отчужден от жена си от години и има две деца, каза, че обвиненията срещу него са „напълно неверни“.

„Мога само да заключа, че има е скрит мотив, предназначен да прекрати договора ми въз основа на някакъв друг фактор, като например желание да избегна всякакво петно ​​(Насар), или моята раса или пол“, каза Тъкър, който е чернокож, в отговор, споделен от неговия адвокат по-рано този месец.

Тъкър е в третата година от 10-годишен договор за 95 милиона долара. Останалата част от договора е анулирана, се казва в писмото. Ако училището постигне своето, той ще загуби около 80 милиона долара.

Тъкър започва своята треньорска кариера с Ник Сабан като дипломиран асистент на Спартанс през 1997 г. Той се завръща в училището с един от най-големите договори в колежанския спорт, след като ръководи Колорадо за един сезон и служи като асистент треньор в Джорджия, Алабама и Охайо Стейт.

Тъкър също е работил в NFL, водейки Джаксънвил Джагуарс като временен треньор през сезон 2011.

Той беше 20-14 в три- плюс сезони в Мичиган Стейт, който той доведе до 11 победи през 2021 г., а рекордът му в кариерата като старши треньор по футбол в колежа е 25-21.

Спартанците (2-2, 0-1 Big Ten) играят в Айова (3-1, 0-1) в събота и ще бъдат водени от временния треньор Харлон Барнет за трети мач.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР