Футболният тим на Италия е шампион на Европа! След драматичен

...
Футболният тим на Италия е шампион на Европа! След драматичен
Коментари Харесай

Ето ги! Европейските шампиони от Италия!

Футболният отбор на Италия е първенец на Европа! След трагичен край на стадион " Уембли " в Лондон, в който " Адзурите " победиха Англия след 1:1 в постоянното време и осъществяване на дузпа, празненствата бяха най-логичният свършек на вечерта!

След като вратарят Джанлуиджи Донарума избави вратата си при осъществяването на Сака, всичките му съотборници го наобиколиха, а малобройните почитатели на Италия по трибуните в Лондон, не се сдържаха и протегнаха ръце за обятия.

Снимка: Reuters

След като уредниците построиха сцената за награждаване, първи на нея от италианците се качи Леонардо Спинацола. Той получи тежка травма на четвъртфинала против Белгия и не съумя да вземе присъединяване във значимия мач, само че съотборниците му го приветстваха с наслада.

Снимка: Reuters

Медали имаше за всички " забъркани " в триумфа на италианците. Със сигурност един от най-радсотните по време на награждаването беше селекционерът Роберто Манчини, който съумя да възроди отбора след пропуснатото международно състезание през 2018 година

Снимка: Reuters

Трофеят на съотборниците си връчи опитният 36-годишен капитан Джорджо Киелини. А всички италианци го прегърнаха, снимаха се с него и го демонстрираха на почитателите.

Снимка: Reuters

Празненствата сигурно ще продължат и при завръщането на футболистите в родината!

Това е втора европейска купа за Италия в историята. Първата е от 1968 година " Скуадрата " има и два изгубени финала в актива си - през 2000 и 2012 година

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР