Футболният свят отново потъна в мъка. Малко повече от 6

...
Футболният свят отново потъна в мъка. Малко повече от 6
Коментари Харесай

Вдигат статуя на най-добрия президент във футбола

Футболният свят още веднъж потъна в тъга. Малко повече от 6 месеца, откакто ненадейно в съня си умря италианският защитник на „ Фиорентина “ Давиде Астори, клубове, почитатели, играчи и ръководители се сплотиха в скръбта си. Този път поради Вичай Сривадханапрабха. Босът на „ Лестър “ почина в събота, откакто хеликоптерът му катастрофира минути след дуела на „ лисиците “ с „ Уест Хем “ (1:1) от Висшата лига. Инцидентът лиши живота на общо петима души. Освен 60-годишния тайландски милиардер, на борда са били дясната му ръка Кевепорн Пунпаре, както и Мис Тайланд – магнетичната Нусара Сукнами. А летателната машина е била ръководена от Ерик Суофър и неговият асистент Роза Лечович. Двамата живеели и на взаимни начела.

В понеделник Суофър и Лечович бяха оповестени за герои, защото с дейностите си предотвратили надалеч по-голяма покруса, насочвайки хеликоптера към място, където не е имало други хора. Машината избухнала в пламъци на 180 метра от оборудването „ Кинг Пауър Стейдиъм “. А крайната дестинация бе напълно друга – летището в Лутън, откъдето босът на „ сините “ трябваше да лети за Тайланд.

 helicopter

Часове след злополуката почитатели на „ сините “ стартираха петиция за издигането на монумент на Сривадханапрабха. За късото време близо 20 000 поддържаха концепцията за основаването на паметник, който да бъде подложен пред стадиона на клуба. А крайната цел са 25 000 подписа. И до момента в който това е въпрос на време, оборудването на „ Лестър “ се трансформира в събирателен пункт на локалните поданици, където да изкажат своите съболезнования и да изплачат тъгата си. Хиляди шалове, флагове и фланелки бяха положени пред един от секторите, където преди 2 години тимът празнуваше своята първа купа в историята. На тях последователите бяха изписали своите послания към президента на клуба, виновен за най-големите триумфи на „ сините “.
„ Ти направи нашата фантазия действителност, която в никакъв случай няма да забравим – гласеше едно от известията, написано върху продукт на „ лисиците “, визиращо шампионския сезон от 2016 година. – Ние в никакъв случай няма да те забравим! “
Други пък благодариха освен за просперитета на клуба, само че и на града.

 3003

„ Разделени от цветовете, обединени от скръбта “, пък гласеше къс, само че изчерпателен надпис върху фланелка на „ Уулвърхямптън “. В непосредственост до нея имаше и такава на „ Лийдс “.
„ Благодаря ти, че сбъдна фантазиите ни. Най-добрият притежател в света “, бе изписано върху екип на „ лисиците “.
В понеделник на стадиона се появиха и брачната половинка на починалия предприемач Аимон и техният наследник Аияват, който също е трябвало да бъде на борда, само че в последния миг трансформирал проектите си.
Към изявлението на съболезнования пък се причислиха всички клубове от Острова, както и доста други от целия свят. Редица футболни величия сториха същото. Съчувствие изрекоха също принц Уилям, както и Джани Инфантино, президентът на ФИФА. В знак на съпричастност стадион „ Уембли “ изгря в цветовете на „ Лестър “.

Едно от най-силните послания обаче бе на Каспер Шмайхел, вратарят на „ сините “. Датчанинът е станал и директен очевидец на злополуката.
„ Уважаеми господин притежател, не мога да допускам, че това се случи. Съкрушен и разрушен съм. Не мога да допускам какво видях. Просто не беше действително. Трудно е да се опише с думи какво представлявате за клуба и града. Никога не съм срещал човек като вас – толкоз великодушен, буен, работлив. Вие променихте футбола. Завинаги! Вие дадохте вяра на всеки, че невъзможното е допустимо. Буквално направихте фантазиите ми действителност. Сега имаме отговорност като клуб, играчи и почитатели да ви почитаме. Ще бъдем фамилията, което вие създадохте. “

 kasper-schmeichel

Силни думи употребява и Джейми Варди, различен от създателите на приказката на „ лисиците “.
„ За мен вие сте легенда, необикновен човек с най-голямото сърце! Душата на „ Лестър Сити “. Благодаря ви за всичко, което направихте за мен, фамилията ми и тима. Ще ми липсвате, почивайте в мир. “
А след съкрушителната новина клубът ангажира психолог, който да беседва с футболистите. Голяма част от тях са в потрес след случилото се. На Острова разкриха, че никой от отборът на мениджъра Клод Пюел не е спал след срещата с „ Уест Хем “. Напълно разумно бе отсрочен и дуелът със „ Саутхямптън “ за „ Карабао къп “. Същото се случи и със срещите на женския тим.

Следващият мач по стратегия е посещение на „ Кардиф “ на 3-ти ноември. Все още не се знае дали ще се състои. А първото домакинство след огромната покруса е на 10-ти ноември с „ Бърнли “. Повече от несъмнено е, че ще бъде прочувствен ден за всички, обичащи „ Лестър “ и футбола…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР