Футболният свят отново е в траур, след като само за

...
Футболният свят отново е в траур, след като само за
Коментари Харесай

Футболът е в траур: Отиде си Малкия генерал

Футболният свят още веднъж е в печал, откакто единствено за седмица изгуби двама велики майстори на играта с топка. След гибелта на Герд Мюлер, ни напусна и огромният халф на Белгия от 70-те и 80-те години на предишния век Вилфрид Ван Мьор.

Дребничкият техничар от мощния отбор на фламандците си отиде на 76-годишна възраст. Наричаният с любов от почитателите Малкия военачалник поради растежа си от 168 см, е умрял в болничното заведение в град Льовен, където е бил настанен след получен мозъчен кръвоизлив.



„ Днес загубихме една легенда. Благодарим ти за всичко, Малки генерале “, оповестиха от белгийската федерация по футбол.

Ван Мьор играе за Белгия на международните шампионати през 1970 и 1982 година, а през 1980 година с „ алените дяволи “ доближава до финала на европейския шампионат в Италия, където отстъпват на Германия с 1:2.

Малкия военачалник има 57 мача и 9 гола за националния тим на родината си. На клубно равнище е играл за Беверен, Антверпен, Стандард (Лиеж), Беринген и Сент Труиден. Прекратява кариерата си през 1984 година През 1996 година за пет мача е треньор на националния тим на Белгия, откакто наследява именития Пол ван Химст след неговото уволняване.

През 2004 година Уилфрид ван Мур е определен измежду 11-те най-велики футболисти в историята на белгийския футбол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР