Футболният екип на Украйна за започващото след броени дни Европейско

...
Футболният екип на Украйна за започващото след броени дни Европейско
Коментари Харесай

Една футболна тениска вбеси Русия

Футболният екип на Украйна за започващото след броени дни Европейско състезание вбеси Русия. Причината е, че на тениската са изобразени границите на Украйна и в тях влиза и полуостров Крим.

Русия дефинира тениската като " политическа провокация ", до момента в който ръководещият орган на европейския футбол УЕФА разгласи, че е дал позволение за този дизайн. На тениската е изписано и " Слава на Украйна " - поздравът, който употребяват и въоръжените сили на страната. Украйна ще изиграе първия си мач тази неделя - против Нидерландия в Амстердам.

Русия анексира нелегално украинския полуостров Крим през 2014 година. Международната общественост не признава съветската окупация. Освен това Русия води война против украинските сили в Източна Украйна, подкрепяйки сепаратистите и изпращайки свои сили на фронта.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова също взе отношение по въпроса, казвайки, че Крим е съветска територия. По думите ѝ националният тим по футбол на Украйна е основал „ заблуда за невъзможното”. Турнирът трябваше да се изиграе през 2020 година, само че поради коронавирусната пандемия бе отсрочен за тази. Европейското ще продължи от 11 юни до 11 юли. 11 града, в това число съветският Санкт Петербург, ще бъдат домакини на срещите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР