Футболните умения на Борисов му помагат за пореден път. Доскорошният

...
Футболните умения на Борисов му помагат за пореден път. Доскорошният
Коментари Харесай

Протестиращи, Борисов е тропическо животно, но с ахилесова пета

Футболните умения на Борисов му оказват помощ за следващ път. Доскорошният „ бистришки тигър “ финтира всички – от протестиращи, през депутатите до тия пред тв приемника. Не се появи в Народното събрание. Социалистите повикаха „ Оставка! “ – и с право, - само че измененията в кабинета минаха, както ги бе възнамерявал.
Подаде пас на Томислав Дончев и той се изяви за следващ път, което затвърди слуховете за скорошното му покачване.

Финтовете продължиха със известие, че Борисов имал „ среща “ с Коронавирус 19, посредством шефката на кабинета му. По-късно друго известие осведоми, че пробата е посочил негативни резултати.

Целта му да не стъпи в горещата обстановка в Народно събрание бе изпълнена.

Онзи ден Борисов изпрати със скоростта на светлината Иван Гешев в отпуск. Не се съмнявайте в това, въпреки решението за ваканцуването на основния прокурор да е било в съгласие с патрона му Пеевски. Двайсетина дни Гешев няма да задръства новинарския поток с шумни, само че несъответстващи дейности и изявления.

За по-сигурно Висшият правосъден съвет, чиято оставка също е скандирана на площадите, бе евакуиран под формата на два месеца отпуск. Два месеца! – няма такава отмора на никое място по света. От което може да се направи извод, че в случай че правосъдната система може 60 дни без политбюро, значи може и 365 дни без него…

Борисов финтира и своите депутати, отпред с умната кърджалийска гугутка Цвета Караянчева, които нямаха разбиране къде се намира той по време на гласуването на новите министри.

Имитирайки ремонт на кабинета в действителност Борисов съумя да завоюва време и да избави трима от значимите си хора. Важни и на Пеевски. Така те заобиколиха – към този момент – следствие и покачване на съществени обвинявания. Например Горанов, за който Борисов не можел да си изясни, по какъв начин пет години не е знаел какво става в Комисията по хазарта, от което страната била ощетена с над 700 милиона. Това самопризнание прави Горанов доста по-виновен от обвинявания Божков, тъй като е основал условия съзнателно или несъзнателно за огромната вреда. Но тъй като Горанов знае доста, включително къде са отишли тези 67 млн, които Божков твърди, че му е дал, Борисов го прибра на сянка. След известно време ще научим, че е назначен на високоплатен пост в някоя интернационална институция, в която на България се поставя квота.

Емил Караниколов също би трябвало да черпи, тъй като дейностите му в ББР, Държавната консолидационна компания, по линия на „ Дунарит “ и „ Емко “, тези 500 милиона, потънали в съмнителни поправки на язовири водят право в правосъдната зала.

Маринов пък толкоз очевидно не съответстваше на министерския пост, че махането му несъмнено е облекчение и за самия него. Хвали го за нещо Борисов, само че истината е, че Министерство на вътрешните работи работи по модел отпреди 50 години и не е стартирала нито една промяна. Маринов поживя във филм, в който от човек на под земята необут стига до министерско кресло и толкоз. Комедията свърши. Да целува ръка и да се покрива някъде.

Финтовете на Борисов са груби, жалки на пръв взор и глупави – само че работят. Дори фотосите на чекмеджето и аудиозаписите, които биха свалили държавното управление в която й да е друга страна, той трансформира в подигравка, парадокс и гротеска по едно и също време. Писал съм и различен път, че той е като героят на Педро-Хуан Гутиерес в „ Тропическо животно “ – има вродени рефлекси за оцеляване.

Със сигурност е направил всичко допустимо да убеди Съединени американски щати, Брюксел и Кремъл, че има още какво да им даде против тяхната поддръжка. Каквото и да е то, ще го плащаме ние, само че чака да изпроси още няколко месеца. Дори Байганювските му хитрости минават пред другояче сензитивните органи за дишане и подушване на Ангела Меркел, Урсула фон дер Лайен и прочие евроособи.

Борисов има и едно качество, което го прави невредим от съвестта и морала – няма сантимент към никого. Прилага тактиката на изгорената земя. Всеки ден някоя пионка от близкия му кръг се убеждава в това. Не му би трябвало да и е грамотен, тъй като това би го направило сензитивен към изгорелите „ бушони “.

Който го подцени, горчиво съжалява.

Сигурно има много недостатъци само че една е над другите: местоимението Аз. Аз, Аз, Аз, Аз, Аз… Това е и ахилесовата му пета. Затова слабият Парис умъртви непобедимия Ахил.

Организаторите на митингите би трябвало да помислят върху това.

Някои неща са безконечни.

Освен това Борисов счита, че е финтирал и митингите, по тази причина те ще съумеят. Дори към този момент съумяха, тъй като му дадоха да разбере, какъв брой хора не го харесват и за какво. Осветени бяха и доста от ревностно защитаваните му секрети.

Огнян Стефанов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР