Футболните богове не са еднакво справедливи и определено не са

...
Футболните богове не са еднакво справедливи и определено не са
Коментари Харесай

Превратностите на съдбата: от световен шампион до шофьор и домакин

Футболните богове не са еднообразно обективни и несъмнено не са били благосклонни към една от огромните очаквания на Гана - Баба Сюле, споделя Mundo Deportivo. През 1995 година африканците печелят Световното състезание за юноши до 17 години, откакто надвиват с 3:2 над Бразилия. Той вкарва едно от попаденията.

Играчът притегля вниманието на Майорка и същото лято минава в балеарския клуб. Веднага след прехвърлянето си се разболява от хепатит, което стопира акомодацията му. През 1997 година взе участие с националния отбор на Гана на Световното до 20 години и тимът стига до четвъртото място. Веднага след завръщането си в Палма получава фрактура на лакътя.

 През 1999-а укрепва дублиращия отбор на Реал Мадрид. Така и не дебютира с фланелката на филиала и бързо е преотстъпен в Леганес. Още в първия си мач за Лега къса кръстни връзки. Даже по-голям смут следва след възобновяване. В първата си среща след завръщането още веднъж къса кръстни връзки на коляното. През 2004 година напуща “Бутарке” и се лута по-долните дивизии на Испания, минавайки през тимове като Лейда, Тормелисо и Райо Махадахонда.

През 2007-а взема решение да окачи бутонките поради безбройните травми. Сюле е заставен да си откри работа и за малко става водач на Давид де Хеа. Невръстният тогава вратар се нуждае от помощ, с цел да върви на тренировки от Толедо до Мадрид. “Помогнах му и с британския. И през днешния ден си приказваме с него”, споделя ганаецът.
Baba Sule, from winner of a World Cup to material man against Real Madrid - https://t.co/wjZjKZW0OF pic.twitter.com/JTshqDORa2
— SPORTS OF THE DAY (@sportsotday) October 25, 2017

Преди две години футболът му дава нова опция. Разбира, че третодивизионният Фуенлабрада търси хазаин и не се поколебава. “Футболът доста ми липсваше. И за момент не се замислих дали да приема работата”, разкрива той пред AS. Тази вечер на стадиона на Фуенлабрада гостува Реал Мадрид, а в профил ще гледа един от нереализиралите си футболни гении.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР