Футболните агенти са заработили 1.5 милиарда паунда от трансфери на

...
Футболните агенти са заработили 1.5 милиарда паунда от трансфери на
Коментари Харесай

Агентите са спечелили 1.5 млрд. паунда от английския футбол за последните 6 години

Футболните сътрудници са проработили 1.5 милиарда паунда от прехвърляния на играчите в четирите професионалния равнища на британския футбол, оповестява " Дейли мейл ". Над 80% от тази сума, или идват от покупко-продажби във Висшата лига.

Сумата е изчислена по данни на Английската футболна асоциация (ФА), Висшата лига и Футболната лига. Агентите са получили 730 милиона паунда от комисионни по покупко-продажбите за интервала от октомври 2011 година до септември 2016 година

Очаква се с комисионните от сегашния трансферен прозорец, който затваря на 31 август, сумата да надвиши 1 милиард паунда. Отделно сътрудниците прибират по 5% от заплатите на техните клиенти, което се равнява на 500 милиона паунда за интервала от 2011 година до в този момент.

От 2015 година футболните сътрудници не са задължени да преминат надзорен тест от ФА, с цел да получат лиcенз. Оттогава записаните сътрудници в Англия са се нараснали от 550 на 1500.



Най-големите имена измежду сътрудниците на Острова са Жорже Мендеш и Мино Райола. Двамата се подредиха надлежно на пето и осмо място в класацията на ESPN за най-влиятелните футболни персони в света.

Райола беше в основата на най-скъпия вътрешен трансфер за това лято във Висшата лига. Неговият клиент Ромелу Лукаку мина от " Евертън " в " Манчестър юнайтед " за 75 милиона паунда.

Година по-рано Райола уреди трансфер на Пол Погба от " Ювентус " в " Манчестър юнайтед " за 105 милиона евро. Френският национал беше най-скъпият футболист до началото на август, когато ПСЖ заплати 222 милиона евро на " Барселона " за Неймар. Според " Дейли мейл " Райола е прибрал над 40 милиона паунда по прехвърлянето на Погба.

От своя страна Мендеш осъществя два огромни прехвърлянето на своя клиенти във Висшата лига това лято. Вратарят на " Бенфика " Едерсон Мораеш и крилото на " Монако " Бернардо Силва минаха в " Манчестър сити " против обща сума от близо 80 милиона паунда.

Най-известните клиенти на Мендеш са звездата на " Реал " (Мадрид) Кристиано Роналдо, Хамес Родригес, Диего Коща и Анхел ди Мария.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР